Haberler

Çevreciler Ödüllerini Törenle Aldı

Karşıyaka Belediyesi'nin çevre bilincinin arttırılması amacıyla geleneksel hale getirdiği 2011 yılı çevre ödülleri töreni Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı'nda yapıldı. 2011 yılının çevrecileri plaket ve berat ile ödüllendirildi.

Törene Belediye Başkanı Cevat Durak ve eşi Birsen Durak, Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, İl Emniyet eski Müdürü Halil Tataş, Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Son derece eğlenceli başlayan çevre ödülleri töreninde İnci Şener İlköğretim Okulu ile Atakent Aysel-Salih Baysak Anaokulu öğrencilerinin renkli kostümleri ile yaptığı dans gösterileri misafirlerden büyük alkış aldı. Miniklerin çevre ve doğa ile ilgili açtığı dövizler de son derece dikkat çekiciydi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak törende yaptığı konuşmada belediye olarak çevreye yönelik yaptıkları çalışmaları anlattı. Çevreci yatırımlar yaparak ilerlemeye çalıştıklarını belirten Başkan Durak "Dünyada karbondioksit gazının azaltılması için çalışmalar yapılıyor. Avrupa'da 3 binin üzerinde belediyenin üyesi olduğu Belediye Başkanları sözleşmesine de ülkemizden ilk imza koyan biziz. Karbondioksit oranını %20 azaltma sözü verdik. Sürdürülebilir enerji ve su kaynaklarının korunması için imza attık. Avrupalıyız diyoruz. Çevreye daha çok önem vermeliyiz. " dedi. Temiz çevre için bisiklet projesini hazırladıklarını, ayrıca doğal gaz ve jeotermal enerjinin de önemine dikkat çeken Durak, temiz enerjinin büyük önem taşıdığını, herkese de bu konuda büyük görevler düştüğünü söyledi.

Vali yardımcısı Ardahan Totuk da Başkan Cevat Durak'ı çevreyle ilgili yaptığı çalışmalardan dolayı kutlarken konuşmasında dünyada sanayi devriminden sonra çevre kirliliğinin hızla arttığına dikkat çekti. Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın ise orman yangınları ile ilgili açıklamalar yaptı ve herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

Karşıyaka Belediye Meclisi Çevre ve Sağlık Komisyonu raporu doğrultusunda Okul dalında üç okul ödülü paylaştı. Öğrenci ve velileri "çevre, doğal kaynaklar ve geri dönüşüm" konusunda bilgilendirmek, bilinçlendirmek, olumlu ve kalıcı davranış değişiklikleri kazandırmak, sorunların çözümünde aktif katılımlarını ve çevrelerine model oluşturmalarını sağlamak amacıyla Gelecek Bizim Biz Geleceğiz Projesini uygulamaya geçiren Atakent Aysel-Salih Baysak Anaokulu,

İlköğretim okullarında kalıcı geri dönüşüm sistemi oluşturmak ve yaygınlaştırmak amacıyla "Geri Dönüştürüyorum&Geleceğimi Koruyorum" Projesini uygulayan; İnci Şener İlköğretim Okulu,E-twinnig projeleri kapsamında "Kirliliği Haykıralım" projesi ile E twinnig Ulusal Destek Birimleri tarafından Ulusal Kalite Etiketi ve Öğrenci Kalite Etiketi Ödülü alarak projelerini evrenselleştirilen, en çevreci aile yarışması düzenleyerek çevreyi korumaya yönelik aldığı karar ve uygulamalarla İzmir Ata Koleji ödüle layık görüldü.

Kişi dalında ise Koruyucu Aileler Derneği Başkanı Rukiye Urgancı, bireysel olarak yapmış olduğu atık pil, kullanılmış kızartmalık yağ toplama çalışmalarıyla Çevre Ödülünü kazanan isim oldu. Okul dalında 2011 yılı mansiyon ödülleri ise Miyase İnceer İlköğretim Okulu, Özel gelişim İlköğretim Okulu ve Lisesi, Özel Ekin Koleji, Behçet Uz Anadolu Lisesi, Kişi dalında mansiyon ödülü ise Nurgül Özalp'e verildi

Kazananlara ödüllerini Belediye Başkanı Cevat Durak, Vali yardımcısı Ardahan Totuk, Başkan Durak'ın eşi Birsen Durak, Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, Halil Tataş ve meclis üyeleri verdi.

(FS -HK)

01.06.2012 18: 07: 32

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Aydın Ardahan Totuk Cevat Durak Karşıyaka Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title