Haberler

Çevreciler, Direnişlerine Son Verdiler

'Anadolu'yu Vermeyeceğiz' sloganı eşliğinde Ankara'ya yürüyen, ancak Gölbaşı'nda polis engeline takılan çevreciler, direnişlerine son verdiler.

Türkiye'nin değişik bölgelerinden 2 ay önce yola çıkıp, doğaya ve canlı yaşama zarar veren tüm yatırımların durdurulması için 'Anadolu'yu Vermeyeceğiz' sloganı eşliğinde Ankara'ya yürüyen, ancak Gölbaşı'nda polis engeline takılan çevreciler, direnişlerine son verdiler. Anadolu Yürüyüşçüleri adına yapılan açıklamada, Ankara merkeze yürümek için İdare Mahkemesi'ne dava açıldığı, ancak ne zaman sonuçlanacağı bilinmediği gerekçesiyle eylemi tüm yurda yaymak için yeniden yürümeye devam edeceklerini belirttiler.

Gölbaşı'nda direnişlerinin 17'nci gününde yeni bir karar alan çevreci direnişçiler, eylemlerine son verip, kurdukları çadırları topladılar. 'Yağmur' ve 'Bulut' isimli develer eşliğinde gelen Anadolu Yürüşcüleri, eylemlerine son verip, kendi bölgelerine gittiler. Çevrecilerin avukatı Yakup Şekip Okumuşoğlu, Ankara'ya yürümenin yasaklanamayacağını belirterek İdare Mahkemesi'ne dava açıldığını belirtti. Anadolu Yürüşcüleri Kervanbaşı Sarı Keçililer Derneği Başkanı Pervin Çoban Savran da yaptığı açıklamada, Anadolu Yürüyüşünün devam edeceğini belirterek, şunları söyledi:

"21 Mayıs'ta buraya geldik ve yasal olan yürüyüşümüzü yasa dışı ilan ettiler. Dava açtık, bu yürüyüşümüz direnişe dönüştü. Yaşam alanlarımızı genişletmek için direneceğiz. Zaman zaman direnişlerimiz olacak. Her yerde mücadelemiz olacak. Buradaki halk hareketiydi. Her gurup bağımsız şekilde katıldı. Bu, Anadolu ruhuydu. Bu Anadolu ruhu ezber bozan bir ruhtu. Herkesin kendince karar verdiği gibi olmayan bir ruhtu. Biz direnişimize yaşam bölgelerimizde devam edeceğiz. Herkesi yaşam için direnmeye davet ediyoruz". Bu arada "Anadolu'yu Vermeyeceğiz Yürüyüşçüleri' adına basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada ise şu görüşleer yer verildi:

"Anadolu'yu vermeyeceğiz sloganıyla 2 Nisan'da Artvi'nde başlayan ve 50 günde Büyük Anadolu Yürüyüşü 21 Mayıs'ta polisler tarafından durdurulmuştur. Ankara ya birkaç adım kala durdurulan büyük Anadolu yürüyüşü direnişe dönüşmüştür. 17 gün boyunca devam eden 6 Haziran 2011 tarihi itibarıyla Gölbaşı'ndaki direnişi tüm yurda yayma kararı verdik. Var olan yargı sistemi içinde ne zaman sonuçlanacağını bilmediğimiz mahkeme kararını beklemek, sistemin çarklarının arasında sıkışmak ve işlevsizleşmek yerine direnişi tüm Anadolu'ya yaymaya karar veren bizler, bugün itibariyle hareket etme kararı aldık. Yaşam için direniş insiyatifini tüm yurda yayacağız. Yaşam hakkımızı korumak için mücadele edenler neredeyse, yaşam için direniş insiyatifi orda olacaktır. Direniş şimdi başlıyor".

CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Ercan Şimşek'in ugurladığı Anadolu Yürüyüşçüleri daha sonra 17 gündür Gölbaşı Konya Yolu 28. kilometrede Ulaşan Hotel yanında bulunan direniş alanından ayrıldı. Çevrecilerin direniş alanından ayrılırken 100 kadar çevik kuvvet polisi de hazır bulundu. Anadolu Yürüşcüleri Kervanbaşı Sarı Keçililer Derneği Başkanı Pervin Çoban Savran da destek veren basın kuruluşları ile ilgili kurumlara teşekkür etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title