Haberler

Çevreci Sözcüsü Hakkında 100 Bin Liralık Tazminat Davası

Güncelleme:

Antalya'daki Taş Ocakları ile Mücadele Platformu sözcüsü Ali Ulvi Büyüknohutçu hakkında, 100 bin liralık tazminat davası açıldı.

Finike ilçesindeki taş ocaklarının kapatılması için mücadele eden Finike Taş Ocakları Mücadele Platformu sözcüsü Ali Ulvi Büyüknohutçu hakkında bir taş ve mermer ocağı yetkililerince 100 bin liralık tazminat davası açıldı.

Büyüknohutçu, yaptığı açıklamada, bölgedeki taş ve mermer ocaklarıyla ilgili çevreye zarar verdikleri gerekçesiyle mahkemelere ruhsat iptal davası açtığını söyledi. Bölgedeki taş ve mermer ocakları hakkındaki davasının temelinin Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 56. maddesindeki "Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek devletin ve vatandaşların ödevidir" maddesine dayandığını anlatan Büyüknohutçu, vatandaşlık görevini yerine getirdiğini ifade etti. Mücadelesinin herhangi bir kişiye veya kuruma zarar vermek amacını gütmediğini dile getiren Büyüknohutçu, şöyle konuştu: "Kızılcık Yaylası'nda bulunan bir taş ve mermer ocağı işletmesi tarafından hakkımda ticaretlerini engellediğim gerekçesiyle Antalya 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne 100 bin liralık tazminat davası açıldı. Davaya dayanak olarak bazı sosyal paylaşım sitelerinde yaptığım paylaşımlar ve basın açıklamalarım gösteriliyor. Davalarımız karşılıklı olarak sürüyor. Türkiye'de ilk defa ormanları korumak ve Anayasa'nın verdiği ödevi yerine getirmek girişimi suç olarak algılandı, dava açıldı." Bazı çevrelerin, köylünün desteğini engellemek için kendisi hakkında "terör örgütü tarafından finanse edildiği ve bu örgütlere üye olduğunun" söylendiğini öne süren Büyüknohutçu, "Ne açılan davalar ne de asılsız dedikodular bizi yolumuzdan döndürecek. Mücadeleye devam edeceğiz. Gerekirse konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine kadar götürmeye ve ormanlarımızı korumaya kararlıyım" dedi. 

Kaynak: AA / Yerel

Antalya Finike Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title