Haberler

Çevreci Okullar Ödüllendirildi

Şehitkamil Belediyesi, çevre dostu okulları ödüllendirdi.

Şehitkamil Belediyesi, çevre dostu okulları ödüllendirdi.

Şehitkamil Belediyesi, Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği Atık Pil Toplama Yarışması'nda dereceye giren okulları ödüllendirdi.

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen ödül törenine; Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, okul idarecileri ve öğrenciler katıldı.

Çevreye duyarlı, doğa dostu nesiller yetiştirmek adına önemli projeler hayata geçiren Şehitkamil Belediyesi, Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında öğrencilere yönelik yarışma düzenledi.

Atık Pil Toplama Yarışması'nda toplam 3 bin 100 kilogram pil toplandı. Aysel Tekinalp İlköğretim Okulu topladığı 91 kilogram pil ile yarışmanın birincisi oldu. Ömer Humanızlı İlköğretim Okulu topladığı 85 kilogram ile ikinci olurken, Ömer Asım Aksoy İlköğretim Okulu ise topladığı 70 kilogram ile üçüncü oldu.

Düzenlenen atık pil toplama yarışmasında, Şehitkamil ilçesinde bulunan ilköğretim okulu öğrencileri en çok atık pil toplamak için yarıştı. Birinci olan Aysel Tekinalp İlköğretim Okulu'na akıllı tahta ödülü, ikinci olan Ömer Humanızlı İlköğrnetim Okulu'na projeksiyon cihazı ve üçüncü olan Ömer Asım Aksoy İlköğretim Okuluna ise portatif kütüphane ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, şunları söyledi:

"Şehitkamil Belediyesi olarak 2 yıl önce bir ilkki gerçekleştirmiştik. Çöpün karşılığına MÖP unsurunu oturtturmaya gayret gösterdik. Bizim buradaki amacımız pilde olduğu gibi geri dönüşümü olan tüm unsurları ülke ekonomisine katılması ve çevreye verilen zararı en aza indirilmesi. Tabi bu biranda yapılacak bir iş değildi. Günden güne bunu geliştirdik. Burada yalnızca ekonomiye döngü sağlayacak olan kağıt, plastik, cam gibi unsurların dışında özelikle çevreye daha çok zarar veren pillerin geri toplanmasıyla ilgili kampanyayı çok önemsiyoruz. Bizim yaşam kaynağımızın temelini oluşturan hava, su, toprak bu üçlü bizim yaşam unsurumuz. Eğer toprak verimli olmazsa gıdalarımızın olması söz konusu değil. Düzgün bir hava teneffüs etmezsek sağlıklı yaşamamız mümkün değil. İnsan vücudunun 4/3'nü su oluşturuyor susuz bir hayatın düşünülmesi mümkün değil. O zaman bizim yaşamımızın temelini oluşturan bu üç unsuru mutlak suretle temiz ve saf kalması lazım. Bu vesileyle bu tür projeleri önemsiyoruz. Düzenlemiş olduğumuz Okulları arası atık pil toplama yarışmasında dereceye giren okullarımızı tebrik ediyorum."

Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ise Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen yarışmayı olumlu bulduğunu ifade ederek, öğrencilerin çevreye duyarlı olmaları konusunda önemli adımların bu tür projelerle verime kavuşacağını dile getirdi.

Kaymakam Aydın, düzenlenen yarışmada dereceye giren okulları da tebrik ederek, yarışmayı düzenleyen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na ve ekibine teşekkürlerini iletti.

Yapılan açılış konuşmaların ve ödül töreninin ardından Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ömer Asım Aksoy Mehmet Aydın Şehitkamil Yerel Haberler

title