Haberler

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından İspanya'ya Teknik İnceleme Ziyareti

Güncelleme:

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından bir heyet, Müsteşar Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu başkanlığında, İspanya'da teknik ziyarette bulundu.

"Avrupa Topluluğu Mekânsal Bilgi Alt Yapısı (INSPIRE) Direktifinin Uygulanmasına Yönelik Yatay Sektörde Kapasite Geliştirme İçin Teknik Destek Projesi" kapsamında İspanya'ya giden heyet, Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü, yerel yönetim idarecileri, proje yöneticileri ile uzmanlarından oluşuyor.

İspanya'da 12-19 Mart 2017 tarihleri arasında teknik incelemelerde bulunan heyet Madrid, Vitoria Alava ve Avrupa'da örnek akıllı şehirler arasında yer alan Santander kentinde yetkililerle temaslarda bulunarak, karşılıklı bilgi alışverişi gerçekleştirdi.

Türk Heyeti, İspanya'da üst düzey yetkililer tarafından karşılandı. Santander Bölgesi incelemelerinde Cantabria Hükümeti ziyaret edildi. Türk Heyetini, Cantabria Hükümeti Başbakan Yardımcısı Eva Díaz Tezanos ve Bölgesel Planlama ve Çevre ve Şehir Değerlendirme Genel Müdürü José Manuel Lombera başkanlığında İspanyol Heyeti karşıladı.

Vitoria-Gasteiz (Bask) Bölgesi incelemelerinde ise Alava İli Hükümetine ziyaret gerçekleştirildi. Türk Heyetine, Çevre ve Şehircilik Genel Müdürü Amaia Barredo, CBS Uygulamaları Birimi Başkanı Yolanda Perea eşlik etti.

Müsteşar Yardımcısı Tuzcuoğlu, yapılan görüşmelerde, Dünya nüfusunun yarıdan fazlasının, Türkiye nüfusunun ise yüzde 74'ünün şehirlerde yaşadığını kaydetti.

2050 yılına kadar Dünya'daki her üç insandan ikisinin şehirlerde yaşayacağının öngörüldüğünü aktaran Tuzcuoğlu, her dört kişiden üçünün kentlerde yaşayacağının tahmin edildiği Türkiye'de, nüfusun 2018 yılının sonunda 81 milyona yaklaşacağını ifade etti.

Şehirciliğin önemine vurgu yapan Müsteşar Yardımcısı Tuzcuoğlu, "Çağdaş şehircilik akıllı şehirler temelinde yükselmektedir, akıllı şehirlerin inşa edilmesi içinse öncelikli olarak coğrafi veri altyapısının kurulması ve akıllı şehirlerde coğrafi bilişimden faydalanılması gerekir." açıklamalarında bulundu.

Ziyaret sırasında, coğrafi bilgi sitemleri ile ilgili yeni teknolojilerin değerlendirilmesi, INSPIRE Direktifi yerel uygulamalarının yerinde incelemesi ve Avrupa'daki en iyi uygulama örneklerine yönelik bilgi edinilmesi çerçevesinde Santander, Vitoria ve Madrid bölgelerinde incelemeler yapıldı.

Cantabria Üniversitesinde uygulamalar yerinde görüldü. Söz konusu incelemeler sürecinde, Türkiye'de uygulanan benzer çalışma ve süreçler hakkında İspanyol yetkililer bilgilendirildi.

Ziyaret kapsamında, özellikle 'Akıllı Şehir' uygulamalarında INSPIRE uyumlu CBS alt yapısı, standartlar, uzaktan algılayıcı (sensörler) ile bunların mobil sistemlerle teknolojik olarak bütünleştirilmesi suretiyle kentsel alanlarda yaşam kalitesinin artırılması konusunda bilgi ve materyal transferi sağlanarak, ortak çalışmalar için gerekli temaslar sağlandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İspanya Türkiye Madrid Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title