Haberler

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Açıklaması

"Ölüdeniz ve Belceğiz kumsalının yıllık 8 milyon lira gelir getirdiği bilgisi tamamen gerçek dışı olup, bu rakam ciro bedelidir" "Dalyan İztuzu kumsalında su sporlarının yapılacağı ve fahiş fiyatlarla hizmet verileceği iddiası tamamen gerçek dışıdır.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ölüdeniz ve Belceğiz kumsalının yıllık 8 milyon lira gelir getirdiği iddiasının gerçekleri yansıtmadığını, bu rakamın ciro bedeli olduğunu bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında "Yılda 8 milyon getiren Ölüdeniz 2 milyon 690 liraya gitti", "Ölüdeniz ve Belcekız plajları ihalesi tepki çekti" şeklinde iddiaların yer aldığı belirtildi.

Bakanlığın görev ve yetkisinde yer alan Özel Çevre Koruma Bölgeleri'nde, devletin hüküm ve tasarrufu altındaki alanların, hassas ekosistem ve biyolojik zenginliği de göz önünde bulundurularak, 25 yıldır koruma kullanma dengesiyle yerli ve yabancı ziyaretçilerin hizmetine sunulduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yereldeki en üst kamu otoritesi valilik ile merkezdeki kamu otoritesi bakanlığın gücü ve yetkisi birleştirilerek, alanların daha etkin ve etkili yönetimini sağlamak adına, bakanlığa bağlı Türkiye Çevre Koruma Vakfı (TUÇEV) ile Muğla Valiliğine bağlı Muğla Hizmet Vakfının yüzde 50'şer ortak hisse sahipliğinde kurulan MUÇEV şirketine, Muğla sınırlarındaki toplam 14 alanın işletilmesi, 26 Mayıs 2014'te başbakanlık oluruyla verilmiştir. MUÇEV tarafından yapılan kiralama işlemleri kamuya açık olup, açık artırma usulüyle gerçekleştirilmiştir. En yüksek teklif veren firmaya 3 yıl süreyle kiralama işlemi yapılmıştır."

Haberlerde "Ölüdeniz ve Belceğiz kumsalının yıllık 8 milyon lira gelir getirdiği" iddiasının tamamen gerçek dışı olduğu bildirilen açıklamada, "Bu rakam ciro bedelidir. Konu edilen 2 milyon 690 bin liralık bedel (3 milyon 174 bin 200 KDV dahil bedel), sadece içerisindeki kafeterya kirasıdır. Giriş kapısı ve su sporları MUÇEV'e aittir. MUÇEV bu iki alandan 7 milyon 334 bin 337 lira gelir elde edecektir" ifadelerine yer verildi.

Bakanlığın geçen yıl Ölüdeniz ve Belceğiz'den kira bedeli olarak 2 milyon 780 bin 545 lira gelir elde ettiği belirtilen açıklamada, bu yıl TUÇEV ile 4 milyon 665 bin lira gelir elde edeceği bildirildi.

Ayrıca Ölüdeniz'de otopark ücretlerinde yüzde 13, kişi girişlerinde ise yüzde 16 indirim yapıldığına işaret edilen açıklamada, böylece bu alanlardan halkın daha fazla faydalanmasının sağlanacağı vurgulandı.

-"Korunan alanlar en önemli değerimizdir"

"Dalyan-İztuzu kumsalında su sporlarının yapılacağı ve fahiş fiyatlarla hizmet verileceği" iddiasının tamamen gerçek dışı olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu alanlar caretta caretta üreme alanı olduğundan su sporları tamamıyla yasaktır. Alanlardaki fiyat tarifesi ise başta bakanlığımız olmak üzere valilik ve kaymakamlık denetimi altındadır. Korunan alanlarda öncelikli hedef bu alanlardan gelir elde edilmesi değil, alanların işletmesinin sağlıklı yapılabilmesi, alanların korunarak kullanılması ve gelecek nesillere intikalinin sağlanmasıdır.

Ayrıca Türkiye Çevre Koruma Vakfı ve Muğla'ya Hizmet Vakfı, bu amaçlara hizmet etmek için kurulmuş vakıflardır. Vakıfların ortak olduğu MUÇEV tarafından oluşturulan denetim ekipleri, bu alanlarda koruma kullanma dengesini sağlamak adına görevlerinin gereğini yapabilmek için çalışacaktır. Korunan alanlar en önemli değerimizdir." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Ölüdeniz Türkiye Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title