Haberler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki'den Tapu Müdürlüklerine Fetö Talimatı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Bu yapının (FETÖ) içinde okulun birini kaçırıyorlar ya da yurdun birini kaçırıyorlar.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Bu yapının (FETÖ) içinde okulun birini kaçırıyorlar ya da yurdun birini kaçırıyorlar. Tapu müdürlüğüne geldiği zaman, o tapu müdürü iş yapmayacak, bekletecek, durduracak, haber verecek. Efendim "Yazıda bu yok, listede bu yok.' Mazeret kabul etmeyiz." dedi.

Özhaseki, AK Parti İl, İlçe ve Belediye Başkanları Toplantısı için geldiği partisinin Kayseri İl Teşkilatı önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi yaşanan korkunç olayın ardından kente daha sık ziyaret etmeye başladığını belirtti.

Yatırımların hız kesmediğini ancak biraz aksadığını söyleyen Özhaseki, "Kayseri ile ilgili olan ve Türkiye'deki birçok yatırım yine aynen devam ediyor. Allah'a hamdolsun. Bir cuma gecesi bu çirkinliği yaptılar, büyük bir bela atlattık ama pazartesi günü yine dükkanlar açıktı, resmi kurumlar açıktı, ekonomide bir kötülük olmadı, dövizde dalgalanmalar duruldu, yatırımlar devam ediyor. Bundan dolayı da Cenab-ı Hakk'a şükürler olsun. Bu millete de teşekkür ederiz." diye konuştu.

Özhaseki, gelecek günlerde yine programlarını devam ettireceklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Olağanüstü hali kendi içimizde konuşmakla, tartışmakla, gündemimizi belki de bunlarla yoğunlaştırmakla birlikte Kayseri'ye yapılacaklar hususunda da çalışmaya dikkat edeceğiz. Bir taraftan bir daha 15 Temmuz'ların olmaması için programsal olarak ne lazımsa yapacağız, bu darbe üreten yapıyı toprağa gömüp, bir daha çıkmamak üzere sonlandıracağız. Bir taraftan bunlarla uğraşırken de günlük hayatın aksamasına izin vermeyeceğiz. Ekonominin canlanması için ne gerekiyorsa yapacağız. Rutinimize döneceğiz. Bunları takip ediyoruz şimdi. Zaten Bakanlar Kurulu'nda aldığımız kararları Sayın Başbakanımız açıklıyor. Çok gizli bir şey yok."

"Hayırlar sahibine dönüyor"

Olağanüstü hal kararının elzem olduğuna dikkati çeken Özhaseki, "Olağanüstü hali eskiden olduğu gibi bir sıkıyönetim gibi görüp, vatandaşın özgürlüklerini kısıtlayan bir yapıda asla olmayacak diye ilan ettik. Dikkat ederseniz aradan günler geçti hiç kimsenin yaşantısında bir şey değişmedi, aile hayatında, sosyal yaşamında hiçbir şey değişmedi ama değişen ne var? Bizim elimiz rahatladı. Eskiden bu örgüte mensup olduğuna inandığımız, işine son vereceğimiz herkes, Bölge İdare Mahkemesine gidiyor, taraftarını buluyor, yandaşlarını buluyor, kararlar alıyor, karşımıza çıkıyordu. Bunların okulları olduğunu biliyor musunuz? Biliyorsunuz. Yurtları var, fakat mevzuat dahilinde bir şey yapamıyordunuz." ifadelerini kullandı.

Özhaseki, olağanüstü halin iki açıdan ellerini rahatlattığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bu milletin ekmeğini yiyen, devletinden maaş alarak adeta gündüz külahlı, gece silahlı dediğimiz tiplerin temizlenmesi içindi. Bu elemanların tamamen devletten uzaklaştırılması içindi. İkincisi millete ağlayarak, kandırarak,'Biz Türk-İslam dünyasına hizmet ediyoruz, Afrika'da okullar yaptırırken Türk dostu çocuklar yetiştiriyoruz, baksanıza siyah çocuklar İstiklal Marşı okuyor' diyerek milletten aldıkları okulları, yurtları geri millete döndürüyoruz. Yüzlerce okullarına, yurtlarına el konuluyor. Bu çok doğru bir şey. Bunlar zaten milletin parasıyla yapılmıştı. Kandırılan milletin parasıyla yapılmıştır. Kayserili hiçbir hayırsever 'ihtilal yapsınlar' diye bunların okullarına yardım etmemiştir, yurtlarına yardım etmemiştir, kurban parası vermemiştir. Bu kötülükleri, bu çirkinlikleri millete yaşatsınlar diye bunları vermemiştir, 'hayır işliyorum' diye vermiştir. Şimdi bu hayırlar sahibine dönüyor. Bundan dolayı mutluyuz."

Darbe girişiminin ilk gününden itibaren meydanları dolduran yüz binlerle iftihar ettiklerini vurgulayan Özhaseki, "Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza Kayserili hemşehrilerimizden bahsedip hatta bazen latife olsun diye Kayseri, Kızılay'dan daha kalabalık diyoruz. Değerli belediye başkanımızın, milletvekili arkadaşlarımızın, il başkanımızın bu konuda çok büyük gayretleri var. Herkese sahip çıkma, orada ikramda bulunma ve gelen insanları kucaklama noktasındaki tavırları dolayısıyla teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

El konulan okul ve yurt binalarının gizli satışı

Bakan Mehmet Özhaseki, bir gazetecinin FETÖ ile irtibatı tespit edilen okul ve yurtların binalarının gizlice satışı konusunda tapu müdürlüklerinin uyarılıp uyarılmadığının sorulması üzerine, şunları söyledi:

"Yazıyla gelen el konulmalar dışında bir de ayrıca şifai olarak tembihler var. Resmiyette gözden kaçan, aksayan birtakım yerler olabilir. Bu noktada şehirlerdeki tapu müdürlükleri dikkatli olsunlar. Gözden kaçan ve kaçırılacak mallarla ilgili tapuda işlem yapacakları zaman, mani olsunlar istedik. 'Elimizde yazı yok, hukuki olmaz, asla böyle bir bahaneyle gelmeyin' dedim. Herkes herkesi bilir. Kayseri'de bu yapıya kimlerin mensup olduğunu bilen yok mu? Herkes biliyor. Bu yapının içinde okulun birini kaçırıyorlar ya da yurdun birini kaçırıyorlar. Tapu müdürlüğüne geldiği zaman, o tapu müdürü iş yapmayacak, bekletecek, durduracak, haber verecek. Efendim, 'Yazıda bu yok, listede bu yok.' Mazeret kabul etmeyiz. Bunu söylediğimiz için de doğru işler yapılıyor. Bazı ufak tefek de yanlışlıkla bekletilen, geciktirilen de oluyor ama onları düzeltiyoruz. Çok önemli değil, o tür itirazlar oluyor. Onlar da düzeltiliyor."

Teröre destek veren belediyelere ilişkin düzenlemenin yer alacağı Torba Yasa'nın TBMM'nin gündemine ne zaman geleceğinin sorulmasına üzerine de Özhaseki, Meclis'in yeniden çalışmaya başladığını anımsattı.

Bakan Mehmet Özhaseki, "Meclis'te olağanüstü bir güzellik var. Dışarıda bir kötülük yaşanmışken bunun içeride yansıması iyi devam ediyor. Bir arkadaşımız çıkıyor konuşmaya, bakıyorsunuz ki başka partiler alkışlıyor veya CHP'li arkadaş konuşuyor AK Parti ve MHP'liler alkışlıyor. İlk defa böyle bir şey gördük. 25-30 madde bir günde geçiveriyor. İnşallah önümüzdeki günlerde Torba Yasa'da da gelecek maddeler böyle hızla geçer." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Özhaseki AK Parti Türkiye Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title