Haberler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki'den Başkan Şahin'e Ziyaret

Güncelleme:

Şahin, ziyarette, Özhaseki'nin Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığını hatırlatarak, bakanlık koltuğunda bulunmasını bütün belediye başkanları açısından büyük bir güç olarak gördüklerini söyledi.

Gaziantep'in 4'ü 3'ünün çarpık kentleşme olduğunu belirten Şahin, "Bütün Türkiye'ye örnek ciddi bir kentsel dönüşümü başarmış durumdayız. Ama şu anda önümüzde zorluklarımız var. Bu zorlukların hem teknik hem de mali olarak aşılabilmesi konusunda sizin tecrübelerinize, aklınıza ve talimatlarınıza ihtiyacımız var" dedi.

Gaziantep'te 350 bin göçmen bulunduğunu, sanayi ve ticaretten dolayı sürekli Güneydoğu'dan göç alan bir şehir olduğunu ifade eden Şahin, göçü berekete dönüştürmek gerektiğine dikkat çekti.

Şahin, toplumun önünde olarak, onların yaşam kalitelerinin artırılması için kentsel dönüşümde yeni bir döneme ve bakış açısına ihtiyaç olunduğuna işaret etti.

Özhaseki ve ekibine Gaziantep'e verdiği destekten dolayı teşekkür eden Şahin, "Eğer sizden kredi destekleri gelmemiş olsaydı biz bugün birçok yatırımı yapamamış olurduk. Ama bu kadar sıkıntıya rağmen yaklaşık hem Büyükşehir'de hem GASKİ bünyesinde 600 milyon TL'lik yatırım yaparak huzurlarınıza geldik" diye konuştu.

Bakan Özhaseki de Fatma Şahin'in Gaziantep'te belediye başkanı olarak görev yapmasını bir şans olarak gördüğünü söyledi.

ŞAHİN VE EKİBİNİ BAŞARILI ÇALIŞMALARINDAN DOLAYI TEBRİK ETTİ

Ak Parti'nin belediyelere ve yerel yönetimlere önem verdiğini vurgulayan Özhaseki, bunun bakanlık yapmış isimlerin Büyükşehir Belediye Başkanlıklarına getirerek gösterdiğini aktardı.

Şehirlerin artık kendine has değerleri taşımadığını dile getiren Özhaseki, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Binlerce yıldır yaşanan kadim medeniyetler üzerine kurulmuş, bin yıldırda bizim kendimize has medeniyetler inşa ettiğimiz şu dönemde sıfır şehirler inşa etmek kadar işimiz kolay değil. Burada ama gelinen noktada neler yapılacağı hususuda bizim bakanlığın birinci önceliğini oluşturuyor. Kentsel dönüşümle ilgili partimizin attığı adımlarda bizimde çok hızlı davranmamız icap ediyor. Biz işin genel kurallarını koyarak müracat eden belediyelerin yaptığı çalışmaları değerlendirerek, bakanlıkta Ankara'da oturarak kendi koltuğumuzda Türkiye'yi idare edemeyiz. Buna karar verdik. Ve gittiğimiz illerde o ilin, o ilçelerdeki sıkıntıların çözümü noktasında formüller üretmemiz icap ediyor. Biz ağıt, şikayet makamında değiliz, çözüm makamındayız."

Gaziantep'te yoğun göçten dolayı bir takım sıkıntılar yaşandığına dikkati çeken Özhaseki, kent için yapılacak çalışmalarla hayırlı adımlar atılacağına vurgu yaparak, Şahin ve ekibini başarılı çalışmalardından dolayı tebrik etti.

Konuşmaların ardından Başkan Şahin, Bakan Özhaseki ve ekibine, Gaziantep'te biten, yapılan ve devam eden projeleri içeren bir sunum yaptı. Bu arada Özhaseki, Büyükşehir Belediyesinin şeref defterini de imzaladı.

Şahin'in Özhaseki'ye hediye takdim ettiği ziyarete, Şehitkamil Belediye Başkan Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyup Özkeçeci katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fatma Şahin Gaziantep AK Parti Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
title