Haberler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gaziantep'in Nizip ilçesindeki içme suyu tesisi açılışı öncesi yaptığı konuşmada, "3 tarafımız denizlerle, 4 tarafımız düşmanla çevrili derlerdi. Ama şimdi geldiğimiz noktada görüyorum 4 tarafımız değil 14 tarafımız düşmanlarla çevrili" dedi.

Bakan Mehmet Özhaseki, Nizip ilçesine Büyükşehir Belediyesince yaptırılan 7 bin 500 tonluk içme suyu tesisinin açılışında yaptığı konuşmada, hayatın kaynağının su olduğunu kaydetti. Dışarıya atılan suyun da kanallarla temizlenmesi gerektiğini, bu anlamda Nizip'teki sıradaki işlemin bu alanda gelişmesi gerektiğini ifade eden Özhaseki, "Çevre bize emanet, tıpkı bedenimiz, toprağımız, vatanımız ve bayrağımız gibi. Dışarıya verdiğimiz kirli su yarın öbür gün içme suyumuza karışır. O yüzden kendi yaşantımızı korumamız lazım" dedi.

Özhaseki, son 100 yıl içerisinde yeryüzü ısısının 1 derece, havadaki karbon miktarının da yüzde 42 arttığını vurgulayarak, bunların doğadaki dengenin bozulmasından kaynaklandığını sözlerine ekledi. Türkiye'nin çevreye karşı üzerine düşen görevi yerine getirmeye çalıştığını vurgulayan Özhaseki, buna rağmen ülkenin bazı dezavantajlarının da olduğunu belirterek, "Deprem risklerimiz var yer altında. üstünde de fitne var. 3 tarafımız denizlerle, 4 tarafımız düşmanla çevrili derlerdi. Önceden bazen niye öyle diyorlar ki diye düşünürdüm. Ama şimdi geldiğimiz noktada görüyorum 4 tarafımız değil 14 tarafımız düşmanlarla çevrili. 15 Temmuzu geride bıraktık. Böyle önemli bir konuda meclisimiz bombalanmasına rağmen adam akıllı çıkıp geçmiş olsun diyen olmadı" dedi.

Özhaseki, Hollanda'da yaşanan skandal gelişmeye de değinerek, "Ne kadar terörist varsa hepsi orada toplantı, gösteri yapıyorlar. Ama sizin seçtiğiniz bakanınızı konuşturmamak için ellerinden geleni yapıyorlar, köpekleriyle saldırıyorlar. Bizim bir ve diri olmamız lazım. Bu coğrafyada yaşamanın tek şartı var; güçlü olmak. Güçlü olmazsak ezanımız okunmaz, bizi yaşatmazlar. O yüzden uyanık olmamız lazım. Önümüz açık bunu bilin. Özellikle referandum sonrasında önümüz daha da açılacak" diye konuştu.

" Türkiye'nin önü açık"

Referandum sürecine de değinen Özhaseki, "İkili sistem yürümüyor, kavga sebebi oluyor. Bugüne kadar bu kavgalara şahit olduk, kanıksadık" ifadelerine yer verdi. Cumhuriyet dönemindeki ikili sistem nedeniyle yaşanan sorunlara örnek veren Özhaseki, "Anayasa kitapçığı şöyle bir atıldı insanlar perişan oldu. Bunu sürdürmemiz mümkün mü? Şimdiki sistemde cumhurbaşkanı yetkisine bakın. Her türlü yetki var ama hiç bir şeyden sorumluluğu yok. Bir taraftan da sizin iş yapın diye seçtiğiniz bakanlar var. Şimdi gidiyor evet. Çünkü başbakanla cumhurbaşkanı aynı cenahtan gelen kader ortaklığı yapmış insanlar. Onlar olmasa ne yapacağız oturup yarabbi anlaşabilen insanlar gönder diye dua mı edeceğiz. Önceden 3-6 ayda değişen hükumetler var. 3-6 ayda hükumet ne yapar, anca tebrikleri kabul eder kendine gelen çiçekleri sular. Güçlü bir döneme geçelim diyoruz. Siz seçersiniz, onlar değiştirir. Zamanında oldu bunlar. Demirel'de, Özal'da, Erbakan hocaya da aynısı yaptılar. Belalar ve felaketler var. Ama şimdi şükürler olsun başımızda Erdoğan gibi bir lider var. Şimdi bu da kurumsal bir yapıya kavuşuyor. Türkiye'nin önü 16 Nisandan sonra daha çok açık" şeklinde konuştu.

AB'li müsteşara evet sloganları

Tören alandakiler, AB Türkiye Delegasyonu Ekonomi ve Kalkınma Bölüm Başkanlığı Müsteşarı Francois Begeot'a hitaben evet sloganları attı. Özhaseki, Begeot'un misafir olduğunu belirterek, halklar arasında sorun olmayacağını ve daha dikkatli davranılmasını istedi.

AB Türkiye Delegasyonu Ekonomi ve Kalkınma Bölüm Başkanlığı Müsteşarı Francois Begeot de Paris'ten geldiğini hatırlatarak, "Doğu'nun Paris'inde olmaktan çok mutluyum" dedi.

"Türkiye büyük ülke"

Çevrenin korunmasına yardımcı olacak ve Türkiye'nin AB'ye katılmasına katkı sağlayacak bir projenin hayata geçirildiğini ifade eden Begeot, bu projeyle Nizip'in içme suyu kalitesinin iyileştirildiğini ifade etti. Çevre alanında 2002 yılından bu yana çok ciddi yatırımlar yapıldığını aktaran Begeot, söz konusu yatırımların Türkiye'nin dört bir yanındaki belediyeleri kapsadığını kaydetti. Begeot, Türkiye'nin büyük bir ülke olduğunu, o yüzden ihtiyaçlarının da o derece büyük olduğunu sözlerine ekledi. AB'nin demokrasi özgürlükler ve kalkınma konusunda Türkiye'ye desteklerine devam edeceğini anlatan Begeot'un konuşması esnasında vatandaşlar "Tayyip bey ve Türkiye için büyük bir evet" sloganları attı. Sloganlara sessiz kalan Begeot, tebessüm etmekle yetindi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise "abimiz" diye seslendiği Özhaseki'nin Kayseri'deki başarıları nedeniyle kendilerine örnek olduğunu söyledi. Özhaseki'nin tecrübeleri nedeniyle tüm belediyeler için fırsat olduğunu vurgulayan Şahin, "İnsanı yaşat ki devlet yaşatsın fikrinden hareketler çalışıyoruz. Dezavantajlı tüm kesimlerin rahatça yaşayabilmesi için hep birlikte çalışıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından törene katılan Bakan Özhaseki ve protokol üyeleri, kurdeleyi birlikte keserek, tesisin açılışını yaptı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Özhaseki Gaziantep Türkiye Nizip Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title