Haberler

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Açıklaması

Türk milletinin inancı gereği dünyanın en çevreci toplumu olduğunu belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, nükleer santrale karşı çıkanlara da şaştığını söyledi.

Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen 'Şehir ve Gençlik' konulu panelde gençlerle bir araya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türk milletinin inancı gereği dünyanın en çevreci toplumu olduğunu belirtti. Türkiye olarak hem fiziki hem de manevi anlamda çevre olarak çok iyiyiz olunduğunu belirten Güllüce, "Bu çevre konusunda da yerli bir bakışla çevreye bakmak lazım. Dünyada bine yakın nükleer santral varken, 'Türkiye'de nükleer santral olmasın' diye bir adam yürüyorsa onun çevreciliğinde bir tuhaflık vardır. En temiz enerjiyi aldığınız bir alan orası. Havaya salınım yapmayan, karbondioksit salmayan, ozon gazına problem olmayan, fosil yakıtlarla elde ettiğiniz enerjiye nazaran dünyaya az zarar veren bir enerji. Kendi ülkesinin yüzde 70'ini nükleerden karşılıyor ama bakıyorsun Türkiye'ye bazı insanlar geliyor. Kendi ülkesinde yeni yapılan nükleer santrallere karşı çıkmıyor da nedense bizdeki için eylem yapıyor. Herhalde bizi çok sevdiği için mi? İşte bu uyanıklıkta olmamız lazım. Biz termik santral yaptığımızda ayrı karşı çıkıyorlar. Çevreye kendi ülke değerlerimizle bakmamız lazım" diye konuştu.

Nükleer santrallere karşı çıkılmasında bir tuhaflık olduğunu belirten Güllüce, "Nükleere, termik santrale, hidroelektrik santrale, güneş ve rüzgar enerjisine karşısın. Ama elektrikler hiç kesilmesin istiyorsun. Bu nasıl olacak? Putin'den enerjiyi, İran'dan da doğal gazı alır yaparız. Bugün yüzde 70'e yakın enerjimizi ithal ediyoruz. Uluslararası bir problem çıktığı zaman vanayı kapattı mı ne yapacağız? Bırakın üretimi, dişimizi fırçalayamayız. Ben elektrik santrali yaparken sen başka ülkelerden gelip de bu ülkeyi neden karıştırıyorsun diye asıl bizim gençlerimizin onlara sorması lazım. Demesi lazım ki, 'ben bu toprağın çocuğuyum. Çevreci de benim. Eğer karşı çıkılacaksa ben çıkarım. Sen kendi ülkene defol cehenem ol git." Gençler çevre konusunda hassasiyet göstersin. Muhalefetini yapsın. Ama bu toprağın çocuğu bu toprağın gözüyle baksın. Buna çok dikkat edin" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İdris Güllüce Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title