Haberler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, Sakarya'da Açıklaması

"Bizim Kafkaslarla ilgili bir derdimiz var. Bankanlar'dan bize el uzatan insanlar var. 'Ortadoğu ve Türk İslam' diye bir derdimiz var. 'Bunlardan sana ne' diyorsa birisi, hiç cevap vermeyin.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Bizim Kafkaslarla ilgili bir derdimiz var. Bankanlar'dan bize el uzatan insanlar var. 'Ortadoğu ve Türk-İslam' diye bir derdimiz var. 'Bunlardan sana ne' diyorsa birisi, hiç cevap vermeyin. Biz kıytırık bir devlet değiliz, büyük bir devletiz. Birileri kendini kedi sanıyorsa da biz aslan gibi devletiz" dedi.

Güllüce, partisinin belediyenin konferans salonundaki Serdivan 3. Olağan Kongresi'nde, ülkeyi daha iyi yerlere getirebilmek için yürümek değil, koşmak gerektiğini söyledi.

AK Parti'nin içinde bulunduğu seviyelere gelinmesinde, kadın kollarının büyük emeği olduğunu belirten Güllüce, gençlerin de önlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu gibi örnekler bulunduğunu, bu ufka sahip gençlerin partiyi ve ülkeyi daha iyi yarınlara taşıyacağını kaydetti.

Güllüce, yıllarca bu toprakları parçalamak isteyenler olduğunu, bundan sonra da olacağını vurgulayarak, şunları dile getirdi:

"Bizim bu koşturmalarımız, yaptığımız bu kongreler o kötü niyetlerin gerçekleşmemesi içindir. Asırlardır bu toprakların insanları 'gülmedi' desek mübalağa etmiş olmayız. Göçler, soykırımlar, savaşlarla bu toprakların çocukları, hep azap çekti. Dışarıdan gelenlere bakıldığında yüz binlerce insanın katledildiği, milyonlarca insanın bu topraklara göçe zorlandığı Balkan meselesi vardı. Buradaki yerli halk da tüm varını-yoğunu savaşlarda, cephede kaybetti. Bizim Yemen'de 500 binin üzerinde şehidimiz var. İslam dünyasında başka Müslüman ülkelerin halini düşünen, dertlenen bu toprakların çocuklarından başka birisi yok."

Bin yıldır yaşadıkları coğrafyadaki Müslümanların haklarını koruma kavgası verdiklerine dikkati çeken Güllüce, bölge halklarının daha yeni toparlanmaya başladığını ancak son yıllarda gülmeye başladığını belirtti.

Güllüce, AK Parti iktidarından önce Türkiye'nin bir milyar liraya muhtaç konumda bulunduğunu ancak şu anda sadece Suriyeli mültecilere 3,5 milyar lira yardım yapan ülke haline geldiğine işaret ederek, "Afrika'ya yaptığımız yardım 3,5 milyardan çok daha fazla. Biz şimdi Afrika'nın dertleriyle dertlenecek yeni bir Türkiye oluşturduk" şeklinde konuştu.

Türkiye'de hala yüzde 10'luk işsizlik olduğuna dikkati çeken Güllüce, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bu sayıyla dünya standartlarında iyi bir yerdeyiz. Özellikle Avrupa'dan iyiyiz ancak bu sayı bizi rahatsız ediyor. Türkiye'deki bu hızlı yatırımların bir an evvel bitip, kimsenin işsiz ve aşsız kalmamasını sağlamamız gerekiyor. Özel bir bankanın sahibi Türkiye'nin yurt dışından işçi alacak kapasiteye geleceğini söyledi. Böyle şeylerin konuşulması bizi mutlu ediyor. Yatırımların hayata geçmesi lazım. Bu yatırımlar 'aş, iş, servet, hızlı tren, binalar, uçakla seyehat, konfor, istikbal, okul ve eğitim' demek. Bunlar uzakta değil, hepsi olacak.

Bizim Kafkaslarla ilgili bir derdimiz var. Bankanlar'dan bize el uzatan insanlar var. 'Ortadoğu ve Türk-İslam' diye bir derdimiz var. 'Bunlardan sana ne' diyorsa birisi, hiç cevap vermeyin. Biz kıytırık bir devlet değiliz, büyük bir devletiz. Birileri kendini kedi sanıyorsa da biz aslan gibi devletiz." - Sakarya

Kaynak: AA / Yerel

İdris Güllüce Türkiye Sakarya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title