Haberler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, Fas'ta

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Fas'ın başkenti Rabat'ta düzenlenen Ulusal Katkı Beyanı Forumu'na (INDC) katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Fas'ın başkenti Rabat'ta düzenlenen Ulusal Katkı Beyanı Forumu'na (INDC) katıldı.

Fas'ın Çevreden Sorumlu Bakanı Hekime el-Haite başkanlığında düzenlenen foruma, Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi'ni imzalamış ülke temsilcileri katıldı.

AA muhabirine konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Dünya'da en az salınım ve emisyon ile kalkınan ülkelerden biri olmamıza rağmen, bu alanda çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Enerji tasarrufu noktasında çok ciddi projeler üreten Türkiye, salınım miktarında %21 oranında düşüş sağlamıştır" ifadelerini kullandı.

Bakan Güllüce, "kalkınmalarında çok ciddi emisyon salmış ülkelerin, küresel iklim düzenlemeleri çalışmalarına daha çok katkıda bulunmasını bekliyoruz" diye konuştu.

İki gün sürmesi planlanan forumda, ülke temsilcileri küresel iklim düzenlemeleri ve katkı alanlarında sunumlar gerçekleştirecek.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler İdris Güllüce Fas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title