Haberler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce Erzurum'da

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Erzurum’un Oltu ve Olur ilçesinde bir dizi inceleme ve temaslarda bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Erzurum'un Oltu ve Olur ilçesinde bir dizi inceleme ve temaslarda bulundu.

Sabah havayolu ile Erzurum'a gelen Bakan Güllüce, daha sonra karayolu ile Oltu ilçesine geçti. Bakan Güllüce'yi burada Oltu Kaymakamı M. Gökhan Zengin, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir ve Milletvekili adayı Orhan Deligöz, Oltu Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Bülbül, AK Parti Oltu İlçe Başkanı Eftal Gülcü, Meclis üyeleri, kurum amirleri ile çok sayıda vatandaş karşıladı. Bakan Güllüce, daha sonra Oltu Öğretmenevi'nde vatandaşlarla birlikte kahvaltı yaptı. İlçe merkezini gezen Bakan Güllüce, vatandaşlarla sohbet etti. Oltu cağ kebabı ustası Cevap Beyler'in kebap salonunu da ziyaret eden Bakan Güllüce, kendi eliyle kestiği cağ kebabını basın mensuplarına ikram etti. Güllüce, cağ kebabının çok leziz bir tat olduğunu söyledi.

Ardından AK Parti İlçe Teşkilatı'na ziyarette bulunan Bakan Güllüce, burada partililerle bir süre görüşte. İlçe Başkanı Eftal Gülcü ve AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt'un selamlama konuşmasının ardından konuşan Bakan Güllüce, Oltu'ya birçok kez gelmek istediğini ancak yoğunluktan dolayı bunun bir türlü nasip olmadığını kaydetti. Oltu'nun Anadolu mayasının kristalleşmiş yerlerinden birisi olduğunu dile getiren Bakan Güllüce, "Oltulular'ın Kurtuluş Savaşı'nda neler yaptığını çok iyi bilmeli ve bunları çocuklarına aktarmalıdır" dedi.

Türkiye'de iki türlü insan olduğunu söyleyen Güllüce, "Biri Erzurumlular, bir de Erzurumsuzlar. Erzurumlular, tarihine, vatanına, milletine, dinine, töresine bağlı olan milli olanlar. Türkiye'nin her yerinde böyle insanlar var. Bir de Erzurumsuzlar var. Bunlar da değerlerine bağlı olmayan, yerli olmayan, milli olmayan, milli değerlere bağlı olmayanları da böyle nitelendiriyorum. Buna inanarak ta söylüyorum. Erzurum böylesine milli ve manevi değerlerine sahip bir şehir" diye konuştu.

Bakan Güllüce, daha sonra Oltu Belediyesi'ni ziyaret ederek, Başkan İbrahim Ziyrek'ten bilgi aldı. Güllüce, Oltu'daki temaslarının ardından Olur ilçesine hareket etti. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İdris Güllüce Ak Parti Erzurum Oltu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title