Haberler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce'den, Türk Kızılayına Ziyaret

Güncelleme:

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Türk Kızılayı, bütün insanlığın hizmetine koşan ve 21. asırda gittikçe yok olmaya yüz tutan merhametin ihyasına uğraşan, çok yüce değerler taşıyan mübarek bir kurum" dedi.

Bakan Güllüce, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar'ı, Kızılay Merkez Binada ziyaret etti.

Güllüce, burada yaptığı konuşmada, 40 yıldır tanışıklığı, dostluğu olan Kızılay Genel Başkanı'na iade-i ziyarette bulunduğunu belirtti.

Türk Kızılayı'nın çok yüce değerler taşıyan, mübarek bir kurum olduğunu ifade eden Güllüc, "Bütün insanlığın hizmetine koşan ve 21. asırda gittikçe yok olmaya yüz tutan merhametin ihyasına uğraşan bir kurum. Dili, dini, bölgesi, milliyeti ne varsa ayırmadan, yüce değerler taşıyan insani değerler taşıyan bir hizmet kurumu" diye konuştu.

Kızılay'ın Türkiye Cumhuriyeti  devletinin medar-ı iftiharı  bir kurum olduğuna işaret eden Güllüce, "Nerede bir mazlum varsa, nerede bir düşkün varsa, nerede bir ihtiyaç varsa, felakete uğramış varsa Kızılay orada bitiyor" ifadesini kullandı.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar da Güllüce'nin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek,  "Gerek politik hayatında, gerekse özel hayatında kendisini tanımaktan büyük gurur duyduğum, geçmişte de arkadaşı olmaktan büyük memnuniyet ve gurur duyduğum Sayın Bakanımızı misafir etmekten son derece memnunuz" dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Güllüce, Türk Kızılayı'nın şeref defterini imzaladı. Güllüce, Büyük Taarruz'un 92'nci yıl dönümünün kutlandığını hatırlatarak, bu nedenle bugünün mübarek bir gün olduğunu söyledi. Akar'ın, "Bugün mübarek gün, burası da mübarek kurum" ifadesi üzerine Bakan Güllüce, "iyi denk geldi" diye konuştu.

Akar, daha sonra Güllüce'ye bir plaket ve Türk Kızılayı'nın almanağını hediye etti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Kızılay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title