Haberler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, Bayburt'ta

Güllüce: "Köylerdeki vatandaşlarımızın gelişmiş ülkelerdeki kadar güzel mekanlarda yaşama hakkı var. Kentsel dönüşümün hemen arkasından köysel dönüşüme başlanması gerektiğini düşünüyoruz.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, köylerdeki vatandaşların gelişmiş ülkelerdeki kadar güzel mekanlarda yaşama hakkı olduğunu belirterek, "Kentsel dönüşümün hemen arkasından köysel dönüşüme başlanması gerektiğini düşünüyoruz. Bununla ilgili hazırlıkları bakanlık olarak başlattık" dedi.

Güllüce, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Bayburt'ta Vali Mükerrem Ünlüer'i makamında ziyaret etti.

Kentteki çalışmalar hakkında Güllüce'ye bilgi sunan Ünlüer, ziyaret anısına çini işlemeli tabak hediye etti.

Güllüce, daha sonra partisince kent merkezindeki bir düğün salonunda organize edilen toplantıda yaptığı konuşmada, iklim ve ekonomik şartların yeterince gelişmemesi sebebiyle ülkede bir dengesizlik olduğunu ifade ederek, "Dengesizliğin giderilmesi için çareler arayacağız. Teşvik uygulamaları bir nevi pozitif ayrımcılıktır. Bayburt, Ardahan, Iğdır, Kars ve Sivas'tan yukarı olan bütün illerimizin pozitif ayrımcılığa ihtiyacı var. Bu Türkiye'nin, devletin bekası, milletin huzuru için de gerekli olan teknik bir şeydir. Bu bir ikram değildir. Bu birisine kıyak geçilmiş bir durum değildir. Bunu böyle gerektiği ve milletimizi sevdiğimiz için yapıyoruz" diye konuştu.

-" Türkiye'nin köysel dönüşüme ihtiyacı var"

Türkiye'nin köysel dönüşüme ihtiyacı olduğunu vurgulayan Güllüce, şöyle devam etti:

"Ekonomi geliştikçe köylerde binalar yapılmaya başlandı. Çarpık ve uygun olmayan yapılar ortaya çıkıyor. Biz gelişmiş ülkelerdeki köyler gibi her türlü imkanı, doğru dürüst caddeleri olan yerler istiyoruz. Birbirine girmiş yapılar istemiyoruz. Köylerdeki vatandaşlarımızın gelişmiş ülkelerdeki kadar güzel mekanlarda yaşama hakkı var. Kentsel dönüşümün hemen arkasından köysel dönüşüme başlanması gerektiğini düşünüyoruz. Bununla ilgili hazırlıkları bakanlık olarak başlattık. Süre veremem ama bunun yapılmasını düşünüyoruz."

Güllüce, " Türkiye'de bizim mimarlarımız çok çalışmış değil" diyerek, şunları kaydetti:

"Bir kere medeniyeti kaybettiğiniz zaman, mağlup olduğunuz zaman her alanda kaybediyorsunuz. Amerika kıtasının yeri bilinmediği zaman biz Süleymaniye'yi, Fatih Camisi'ni yapmışız ama şimdi kendimize has bir mimarimiz yok. Son 200-250 yıllık mağlup oluşumuz bizi mimaride de geriye götürmüş, başkalarının mimarisini birebir taklit eder hale gelmişiz. Kendi mimarimizi bir an önce oluşturmamız lazım.

200-300 yıldır hep kaybeden, yokluklar çeken, savaşlar kaybeden hatta istila gören toprakların çocuklarıyız. Bizler ölümden çok, zulüm gören ailelerin çocuklarıyız. Ne zulümler gördüklerimizi babalarımızdan ya da dedelerimizden dinledik. Bu millet, Anadolu'nun tümü asırlardır annelerin cepheye asker gönderen, şehit fabrikası gibi çalışan, sadece şehit analığı, gazi analığı yapan ve dönüşü beklenmeyen, mutlaka gideni dönmez olan toprakların çocuklarıyız."

-"Biz 76 milyonluk dev bir ülkeyiz"

Türkiye'nin birçok zorluğu aşabildiğine dikkati çeken Güllüce, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"180 yıldır bu topraklar, Türkiye, devlet kendi silahının olamamasının acısını çekti. Her savaşta biz kendi silahımızın olmaması yüzünden çok acı ve kayıp vermişiz. İngilizler parasını verdiğimiz gemiyi vermeyip, üstüne yatmış. İkinci Dünya Savaşı'nda altın karşılığı silah bulamamışız. Hiçbir ülke vermemiş. O kadar zor duruma düşmüşüz ki Edirne- İstanbul arası köprüleri yıkmak zorunda kalmışız. Bugün ki Türkiye nasıl? Özellikle gençler için söylüyorum. Bizden önceki kuşakların ezikliği artık sizde olmasın. Artık senin devletin 'Altay' adında tank yapar konuma geldi. Tüfeği falan aştık artık. Senin ülkenin devleti, hükumeti artık helikopter yapıyor ve satıyor. Süngüsünü bileyecek taş bulamayan bir milletten, devletten bugün kendi savaş gemisini yapan devlete doğru geldik."

Güllüce, gençlerin gelecekten çok umutlu olmasını isteyerek, "Biz 76 milyonluk dev bir ülkeyiz. Yunanistan nüfusundan fazla bizim ilköğretim okulu öğrencimiz var.  Avrupa'nın birçok ülkesi var ki sayıları bizim öğrenci sayımız kadar. Nüfus tek başına yetmez. Bizim coğrafyamız da çok büyük. En güzel coğrafyadayız" dedi.

İstanbul'a dünyanın en büyük havaalanını, dünya istemese de yapacaklarını belirten Güllüce, "O istemeyen ülkeler bizim bağımsız olmamızı da bir zamanlar istemiyordu. Onlara kalsaydı bizi sömürge etmek istiyorlardı. Onların istemesiyle bu iş olmuyor. Onların istemediği her şeyi yapacağız. Yeter ki bu millet bizim yanımızda olsun. Bize 'çok oluyorsunuz' diyorlar. Evet, biz çok olacağız. Onlara rağmen çok olacağız ve bunları yapacağız. Bu milletin refah seviyesini, devletin bekasını, milletin bekasını onlara rağmen sağlayacağız" diye konuştu.

-"Türkiye'de yapılması gerekenleri yaptırmama projesi yapıyorlar"

Güllüce, muhalefetin, 30 Mart seçimlerinin referandum gibi bir seçim olacağını söylediğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Bizim böyle bir derdimiz yoktu. Bu belediye seçimiydi. Biz seçimlerde hep proje anlatıyoruz. Başkaları projeden hiç bahsetmiyor ne yapacaklarını anlatmıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı açıkladı, İstanbul'u eski haline getirecekmiş. İstanbul'da gazoz alınıyordu ve onunla tıraş olunuyordu. İstanbul'da çöpler patlayıp adamlar ölüyordu. Şimdi o hale getirecek ve İstanbullu da buna müsaade edecek öyle mi? Allah muhafaza etsin. Onun dışında kimse ne yapacağını söylemiyor. Sadece Tayyip Erdoğan'ı nasıl uzaklaştıracakları konusunda projeler yapıyor. 'İstanbul'u kazanırsak havaalanını yaptırmayacağız' projeleri var. Bizim yaptığımız projeleri yaptırmama projesi yapıyorlar."

Bütün ülkelerde muhalefetin proje yaptığını anlatan Güllüce, "Keşke 'ben daha iyisini, çoğunu, mükemmelini yapacağım' diyen bir muhalefet olsa ama bunlar, 'sizin yaptığınız projeleri yaptırmayacağız' diyor. Türkiye'de yapılması gerekenleri yaptırmama projesi yapıyorlar. Millet de yaptırmamak üzerine, engel olmak üzerine proje yapanlara nasıl 50-60 senedir engel olmuşsa bu seçimde de engel olacaktır" dedi.

Güllüce, konuşmasının ardından AK Parti'ye üye olan 100 kişilik Akbulut sülalesi adına Ömer Akbulut'a rozet taktı.

Bayburt'ta kaldıkları yurttan atıldıklarını iddia edilen beş üniversite öğrencisi, Bakan Güllüce'ye çiçek verdi. - Bayburt

Kaynak: AA / Yerel

İdris Güllüce İstanbul Türkiye Bayburt Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
title