Haberler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce Açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşüm alanı Fikirtepe'de, yıkımların boş binalara yerleşen Suriyeli mülteciler nedeniyle ertelenmesine ilişkin, "Kentsel dönüşümle, riskli alanımızla ilgili değil. AFAD onu halleder kısa zamanda" dedi.

Güllüce, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Stefano Manservisi'yi makamında kabulünde, konuğuyla, AB desteğiyle yürütülen çevreye ilişkin projeleri görüşeceklerini bildirdi.

Manservisi de Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, hem müktesebata uyum hem de yürütülen çalışmalar açısından AB'nin temel ortaklarından biri olduğunu söyledi.

Çevre faslı konusundaki çalışmaların devam ettiğini anımsatan Manservisi, "Bununla birlikte bu alana yapılan yatırım seviyesi oldukça önemli. Bu alanda çok mühim projeler yürütülüyor. Bu projelerin nitelikleri de oldukça önemli" diye konuştu.

Bakan Güllüce, daha sonra bir gazetecinin " Fikirtepe'de kentsel dönüşüm kapsamındaki yıkımların, Suriyeli mültecilerin boş binalarda kalması nedeniyle başlatılamadığına" ilişkin haberleri anımsatması üzerine, bunun sadece Suriyeliler'le ilgili olmadığını belirtti.

Mültecilerle ilgili sorunun ise sadece Fikirtepe'de değil, İstanbul'un tümünde bulunduğunu ifade eden Güllüce, Fikirtepe'de şu anda işlerin ilerlediğini, oldukça iyi noktaya gelindiğini, Fikirtepe projesinin hızla yürüdüğünü söyledi.

Kentsel dönüşümün belediyelere devredildiğini dile getiren Güllüce, yerel seçimler nedeniyle bu konuda yavaşlama, duraklama olduğunu, belediye başkanlarının seçilmesinin ardından İstanbul'un birçok yerinde çalışmaların tekrar hızlandığını kaydetti.

Fikirtepe'de de çalışmaların başladığını vurgulayan Güllüce, "yıkımlara ilişkin" bir başka soruya da "AFAD onu halledince. Zor bir şey değil, kolay bir şey. AFAD ilgileniyor. Kentsel dönüşümle, riskli alanımızla ilgili değil. AFAD onu halleder kısa bir zamanda" yanıtını verdi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği İdris Güllüce Fikirtepe Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor?
500

Yorumlar (1)

murat köroğlum@m.m:

doğma büyüme fikirtepe çocuğuyum 40 senedir burda huzurlu bir yaşam sürmekteydim ama neolduysa kentsel dönüşümde fikirtepe halkı zengin oldu milli piyangonun büyük ikramiyesi burada yani fikirtepe halkına çıktığını söyleyen kesimler sus pus oldu fikirtepe lüks rezidans dairemi olacak işte benbuna kahkaha atarak gülerim benim babamdan annemden kalan 42 metremi satıp doğduğum topraklardan gitmek istiyorum ama gene fırsatçıların kucağına düşmüşüz hani nerede devlet emlaçılar bırada setbest pazar kurmuş vaziyette kimlere niçin yer topladıklarını bilmiyorlar sadece kazanca bakıyorlar burdan devlet yetkilerine sesleniyorum burada 11 daire alacak olan haksahibilerinin enaz 800 000 tl değerinde olacağı söylenirken benim yerime 11 biradet birtanede yarım artıbir düştüğü halde 450 000 tl ye satamıyorum nerde adalet soruyorum sizlere sanki bazı güç kaynakları burada yaşıyan insanları birtakım işlerle bezdirip nalet olsun satıyımda gidiyim dedirmeye çalışıyorlar ve devlet müdahele etmediği içinde başarıyorlar yazıklar olsun bu fikirtepe halkını buhale düşüren devlete bu halk bunu haketmeyecek kadar ülkesini vatanını sevenbir halk şimdi yorum sizin buadamlar nereye bakıyor teşekkür ederim yorumu okuduğunuz için

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title