Haberler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce Açıklaması

"40 50 sene önceki teknoloji, ekonomi, inşaat anlayışı, bilim her şey farklıydı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 40-50 sene önceki teknolojinin, ekonominin, inşaat anlayışının, bilimin farklı olduğunu, bu yüzden binaların, konut stokunun standardının çok geri, çok kötü ve deprem riski taşıdığını belirterek, "Hızla kentsel dönüşümü teşvik edeceğiz. Türkiye'de yaşayan her insanımız çağdaş, modern, insani olan şehirlerde, mahallelerde yaşasın. Bol bol yeşil alanı, parkı, dinlenme alanları olsun. Gençler için spor alanları olsun. Bunlar da ancak kentsel dönüşümle mümkün" dedi.

Bakan Güllüce, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Esenler Havalimanı Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.

Burada konuşan Güllüce, alanı gezdikçe kentsel dönüşümle ilgili umutlarının daha da arttığını belirterek, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'yu kutladı.

Kentsel dönüşüm çalışmalarının zor olduğuna işaret eden Güllüce, mülkiyetle ilgili insanların hassasiyetlerinin çok yüksek olduğunu, bu yüzden uzlaşma sağlayarak yaklaşık 6 bin rakamını yakalayan Esenler halkını ve belediye başkanını tebrik etti.

Güllüce, bazı eksiklerin olabileceğini dile getirerek, "Bir nevi laboratuvar oluyor burası, bir uygulama laboratuvarı oluyor. Diğer ilçe belediye başkanlarımız, il belediye başkanlarımız, hatta diğer başka kurumların da buraya bir laboratuvar gibi bakıp, bunlardan ders çıkaracağı, yanlışları doğruları daha iyi tespit edeceği bir yer olarak düşünüyorum" diye konuştu.

Kentsel Dönüşüm Müzesi kurulacak

Bakan Güllüce, Belediye Başkanı Göksu'nun Kentsel Dönüşüm Müzesi kurma düşüncesinin bulunduğunu ifade ederek, "Böyle bir şeye ihtiyaç vardı" dedi.

Marmara depreminde belediye başkanlığı yaptığını belirten Güllüce, "Deprem bölgesinde çok uzun zaman çalıştım. Bodrumlarına kadar binaların indiklerini ve binaların yan yattıklarını görmüştük. İlk 3 katta kolon yok, dördüncü katta kolon 50'ye 50. 5. katta işte 20'ye 100 falan. Kolonları yukarıya doğru büyüyen garip binalar görürsünüz" ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"40-50 sene önceki teknoloji, ekonomi, inşaat anlayışı, bilim her şey farklıydı. O yüzden binalarımızın, konut stokumuzun standardı çok geridir, çok kötüdür, deprem riski taşıyan binalardır. Hızla kentsel dönüşümü teşvik edeceğiz. Türkiye'de yaşayan her insanımız çağdaş, modern, insani olan şehirlerde, mahallelerde yaşasın. Bol bol yeşil alanı, parkı, dinlenme alanları olsun, gençler için spor alanları olsun. Bunlar da ancak kentsel dönüşümle mümkün. Basın mensuplarımızın da medyamızın da bize vereceği destekle, halkımıza doğruyu, güzellikleri anlatarak bunu başaracağımıza inanıyorum."

"Güzel şehirler, güzel marka şehirler oluşturuyoruz"

Bakan Güllüce, daha sonra AK Parti'nin Esenler Havaalanı Mahallesi'ndeki seçim irtibat bürosunun açılışını yaptı.

Kentsel dönüşüm çalışmalarının zorluğuna değinen Güllüce, bu yola çıkıldığında bu kadar hızla yol alınabileceği konusunda umudunun fazla olmadığını söyledi.

Güllüce, "O yüzden de çok morallendim buraları görünce. İnşallah burası Türkiye'nin tümüne laboratuvar olur. Burası herkesin hem vatandaş nezdinde hem belediye başkanlığı nezdinde örneği olur. İnşallah Türkiye'nin tümünde böylesi güzel, her vatandaşın mutlu, huzurlu yaşayacağı semtlere, mahallelere kavuşuruz. Deprem, kaza, afet riskiyle Türkiye, harcamayı planladığı paraları başka alanlara harcar."

Bakan Güllüce, Esenler'deki vatandaşların sandığa gittiğinde verdiği oyla da Türkiye'ye örnek bir ilçe olduğunu ifade etti.

Vatandaşların cep telefonlarıyla, tweetlerle ve maillerle Esenler'de yaşanan güzelliği Anadolu ve Trakya'daki tanıdıklarıyla paylaşması gerektiğini vurgulayan Güllüce, "Ey ülkemin insanları, bak güzel şeyler oluyor. Biz omuz omuza verdik. Güzel şehirler, güzel marka şehirler oluşturuyoruz. Bakın yapılan binaları görün. Dün buydu bugün bu. Bu güzelliklerden kareler, resimler çekin, dün neydi bugün ne gönderin. Onlar da bunlara bakarak, 30 Mart'ta inşallah o güzel elleriyle şöyle AK Parti'nin mührünü, oy pusulasının üzerine şöyle göbeğine göbeğine damgasını vursun" diye konuştu.

"Bu ekibe gaz olun"

Güllüce, Türkiye'nin 2023 ile 2071 hedeflerine giden yolda hiç ara vermemesi gerektiğini vurgulayarak, "2071'e gülüyorlar, gülsünler. Biz 1071'i kutsarız, önemseriz. Bizim için 1071 çok önemlidir. Malazgirt bizim için çok önemlidir. Biz Malazgirt'in bininci yılını belki göremeyeceğiz. Ama çocuklarımız, Malazgirt'in bininci, ikibininci yılında Türkiye'yi çok daha büyük görsünler idealini taşıyoruz. Milletler idealleriyle yaşarlar. 2023'te cumhuriyetimizin yüzüncü yılında, Türkiye dünyanın en büyük ekonomilerinin içerisinde, işsizliği, aşsızlığı çözmüş, konut sorununu çözmüş, kendi savunma sanayini çözmüş, kendi tankını zaten yapmaya başlamış..." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin 2023'te yüksek teknolojiyle ihracat yapan bir ülke olmasını istediklerini dile getiren Güllüce, şöyle devam etti:

"Çocuklarımız başka ülkelerin çocuklarına emsal olan, başkaları bu ülkede eğitim almak isteyen, 'Türkiye'de eğitim alırsam ben ülkeme döner ülkemi de kalkındırırım' diyen örnek bir ülke olsun istiyoruz 2023'te. Gelin bu 2023'te koşalım, bu 2023'ün bir saniye bile durası yok. Başbakan gece 2'de bir evrak imzalamaya gittiğimde tutamıyordu gözlerinin kapaklarını. Artık vücut dayanamıyor gecenin 2'si. Böyle bir çalışan ekip var. Bu ekibe, yakıt olun, bu ekibe mazot olun, bu ekibe gaz olun, bu ekibin ciğeri, yüreği olun. Bu ekibin coşkusunu biraz daha artırın ve bu ülkenin bir tane işsizi, yetimi kalmasın, bir tane aşsızı, evsizi kalmasın."

Güllüce, Türkiye'nin başkaları tarafından çalışmak için tercih edilen bir ülke haline gelmesini istediklerini dile getirerek, "Yetmesin Türkiye'nin işçisi, dışarıdan işçi alalım. Allah'ım bize o günleri göstersin diyorum. Sizde de o aşk, şevk var zaten, onu daha da artırsın diyorum" dedi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İdris Güllüce Esenler Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title