Haberler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce Açıklaması

''İnsanın hür olması ve özgür olması, haklarını kullanması başka bir şey, otobüsten inen kızın üzerine benzini döküp yakmak başka bir şey. Bu insanlık değil'' "Niye bu adamlar yüzlerine maske taksınlar istiyorsun, niye okulları yaksınlar istiyorsun. Niye çocukların üzerine molotofkokteyli atsınlar da.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "İnsanın hür olması ve özgür olması, haklarını kullanması başka bir şey, otobüsten inen kızın üzerine benzini döküp yakmak başka bir şey. Bu insanlık değil" dedi.

Güllüce, Elazığ Valiliği ve Belediyesini ziyaretinin ardından Elazığ Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen AK Parti İl Danışma Kurulu Toplantısı'na katıldı.

İç güvenlik reformuna değinen Güllüce, yapılan çalışmaların kötü amaçlı kişiler tarafından eleştirildiğini belirtti. Maske takıp okul yakmanın özgürlük olmadığını söyleyen Güllüce, "İnsanın hür olması ve özgür olması, haklarını kullanması başka bir şey, otobüsten inen kızın üzerine benzini döküp yakmak başka bir şey. Bu insanlık değil, nasıl tarif edilir, bu nasıl insanlık, insanlık kelimesinin dışında bir ifade kullanmak lazım" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Güllüce, şöyle konuştu:

"CHP Genel Başkanı, 'Suriye'den gelenleri almak ve yardım etmek ihanettir' dedi. Merhametin, insanlığın şefkatin, yardımperverliğin ihanet olduğunu tarif eden tarihe geçecek bir liderdir. Yani minareyi kuyu, kuyuyu minare yapma mantığı bu. Oysa bizim iftihar ettiğimiz bir şey, şeref duyduğumuz bir şey. Biz insanlara yemek, ekmek yedirdik mi, su verdik mi iftihar ederiz. Tabii dünyalarımız farklı, kafalarımız farklı, dünyaya bakışımız farklı."

Bakan Güllüce, molotofkokteylinin silah sayılmasına tepki gösterenler olduğunu belirterek, "Molotof kokteyli niye silah sayılsın' diyor. Ben de soruyorum niye sayılmasın. Masum mudur yani molotofkokteyli niye atsın adam. Ya niye atsın istiyorsun, niye bu adamlar yüzlerine maske taksınlar istiyorsun, niye okulları yaksınlar istiyorsun. Niye çocukların üzerine molotofkokteyli atsınlar da yansın istiyorsun. Sen niye böyle bir kanun getiriyorsun diye sorarsan, Bende öyle sorarım" dedi.

Güllüce, molotofkokteylinin silah sayılmasına tepki gösterenlere milletin 'molotofkokteyli atılarak insanların yanmasının devamını mı istiyorsun?' sorusunu yönelteceğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Millet bunlara 60 senedir o iktidarın kapsını 'pışık' diye hiç göstermedi. Hiç içeri almadı bunları biliyorsunuz. 1950'de bir gittiler, epey de gelemeyecekler. İnşallah bu düzenimizi, bu mantığımızı, bu fikrimizi, görüşümüzü devam ettireceğiz. AK Parti, onların aklının eremeyeceği kadar çok sene iktidar olacaktır. Burada hepinizin tarihe geçecek emekleri olacaktır." - Elazığ

Kaynak: AA / Güncel

Elazığ Valiliği İdris Güllüce Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 25 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title