Haberler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce -

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Türk milleti Anadolu mayası ile mayalanmış millettir.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Türk milleti Anadolu mayası ile mayalanmış millettir. 30 Mart'ta vereceğiniz oylarla onlara şunu diyeceksiniz: Bize gücünüz yetmeyecek, size yedirmeyeceğiz AK Parti'yi ve uzun adamı" dedi.

Bakan Güllüce, partisinde Torul Belediyesi Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıda, 30 Mart'tın sadece Torul'da, Gümüşhane'de, şu ilçede ya da bu ilde yapılan bir seçim olmadığını belirterek "Bu seçimi bir genel seçim haline soktular. Sayın Başbakanın biraz ileriye gitmesi, Türkiye'nin fazla gelişmesi, Türkiye'nin çok fazla yükseklere çıkması birilerini rahatsız etti" değerlendirmesini yaptı.

"Dünyada o 'uzun adam' onların dediği gibi bir adam olsaydı baş eğen adam olsaydı herhalde başına bazı sıkıntılar gelmezdi" diyen Bakan Güllüce, şöyle devam etti:

"Siz millet olarak 'biz 200-300 senedir kavruk kaldık, ah çekiyoruz' dediniz. Bu topraklar sürekli askere gitti, sürekli şehit verdi. Sürekli vatan dedi, millet dedi. Analarımız şehit fabrikası oldu. Son yüzyıldır çektiklerimizin hepsi ayrı bir roman olur. Siz dediniz ki: 'Ey uzun adam, son yüzyıldır yere bakan yüzümüzü ak ettin, bizi dik tuttun, arkandayız' ve Tayyip Erdoğan'ı üç kere seçtiniz. Türk milleti Anadolu mayası ile mayalanmış millettir. 30 Mart'ta vereceğiniz oylarla onlara şunu diyeceksiniz: Bize gücünüz yetmeyecek, size yedirmeyeceğiz AK Parti'yi ve uzun adamı."

"Biz ne kadar yükselmeye kalksak proje yapan güçler, bir şekilde bizim düzenimizi bozmuşlardır" ifadesini kullanan Güllüce, şunları söyledi:

"Türkiye, dünyanın en büyük havaalanını yapacak. 'Yok' diyorlar, 'yaptırtmayız, bir şekilde engel olacağız.' 15 gün askıda kalan bizim ÇED raporumuza, 10 günden az kalmıştır gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı aldılar. Ne kadar geç yapılırsa Almanya'da, Avrupa'da ya da başka ülkelerde devre dışı kalacak havaalanları böylece devre dışı kalmayacak. İstanbul'dan 3,5 saat uçtuğumuz zaman dünyanın yarısına ulaşacağız. İstanbul'a yapılacak havaalanı böyle bir stratejiye sahip. Birinci etapta 100 milyon, ikinci etapta 200 milyon insan indirip kaldıracak. Günde 600 bin kişi inecek ya da binecek. Bunun getireceği kalkınma, ekonomi, haliyle öbür tarafa da çöküntü oluşturuyor. Bunlar, 'Tayyip Erdoğan, bunu size yaptırmayız' diyorlar ama bacılarımız, kardeşlerimiz de 'bizler ileri gideceğiz, sizler bizi engelleyemezsiniz' diyorlar. Türkiye'mizi engelleyemeyecekler."

Bakan Güllüce, havaalanı yapacaklarını, tank yaptıklarını ve adının "Altay" olduğunu kaydederek "Adına kurban olayım, adı bile güzel. Biz 170-180 yıldır kendi silahımızı yapamayan millettik. İlk defa kendi silahımızı yapıyoruz. Asya ülkelerine silah satıyoruz. Bundan daha büyük milliyetçilik, vatanperverlik olabilir mi? Benim ordum kendi silahını üretiyor, başka ülkelere silah satan bir ordumuz var. Teknoloji satan bir ordu durumuna geldi. Bundan daha büyük milliyetçiliğin olması mümkün mü" diye konuştu.

Bu toprakların insanlarının saffetine, gelişmişliğine devam edeceğini anlatan Bakan Güllüce, "Kafkasların, Balkanların, Ortadoğu'nun lideri olacağız. Zaten onlar öyle kabul ediyorlar. Onlar, 'Siz bizim fenerimizsiniz, Tayyip Erdoğan bizim fenerimizi tutan insandır' diyorlar" dedi.

Toplantıya, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Kemalettin Aydın ile Feramuz Üstün, AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Hakkı Gündüz, Torul belediye başkan adayı Nidai Köroğlu ve partililer katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

İdris Güllüce Gümüşhane Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

title