Haberler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, Van'da

"İstiyoruz ki vatanımızın birliği, dirliği artsın, bayrağımız biraz daha yükseğe çıksın" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar,

"İstiyoruz ki vatanımızın birliği, dirliği artsın, bayrağımız biraz daha yükseğe çıksın" dedi.

Bakan Bayraktar, beraberindeki heyetle, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan deprem konutları ile köylerde Evini Yapana Yardım (EYY) modeliyle yaptırılan evleri gezerek, aileleri ziyaret etti.

İlk olarak Erciş yolu üzerindeki Kalecik bölgesinde yaptırılan TOKİ konutlarına geçen Bayraktar, depremde evlerini kaybeden Ergenoğlu ailesine misafir oldu.

Çıkışta kendisini bekleyen çocuklara harçlık dağıtan Bayraktar, buradan Gölyazı köyüne geçti. Nazım Gündal taziye evinde toplanan köylülerle bir araya gelen Bakan Bayraktar, EYY modeli ile 60 evden 45'inin tamamlandığını, köylerin tamamında 6 bin 500 civarındaki evden bine yakınının bittiğini bildirdi.

-"Kafamızı karıştırmak isteyenlere karşı prim vermeyelim"-

Bakan Bayraktar, devletin imkanları ölçüsünde ellerinden geleni yaptıklarına dikkati çekerek, Van'a depremden sonra bugüne kadar harcanan paranın 4 milyar lirayı geçtiğini, yapılacak yatırımlarla toplam 5 milyar lirayı bulacağını söyledi.

Bayraktar, şöyle devam etti:

"Biz sizin yanınızdayız. İstiyoruz ki vatanımızın birliği, dirliği artsın, bayrağımız biraz daha yükseğe çıksın. Birbirimize sekiz elle sarılalım, kafamızı karıştırmak isteyenlere karşı prim vermeyelim. Bunları aklı selim düşünen Van'ımızın insanları zaten ölçüyor, biliyor. İnşallah önümüzdeki süreç çok daha güzel olacak. Van'da bunun örneğini gördük. Bundan sonra daha güzel örnekler göreceğiz. Millet duasını eksik etmedikçe, destek vermeye devam ettikçe biz de sorumluluğumuzu artıracağız."

Gelecek süreçte Van'da ekonominin çok daha artacağını dile getiren Bayraktar, "O bakımdan bizim birbirimize sarılmamız lazım. Eğer birisi yatırımı, hizmeti, birliği, dirliği siyasete alet ederse ona diyeceğiz ki, 'Siyaseti siyaset zamanı yap, hizmet zamanında hizmet yapacaksın'. Ben hizmet ederken ayrım yapamam. Hangi belediye olursa olsun yardım etmem lazım. Bize oy vermedi diye belediyede ayrım yapamayız. Van'da da, başka yerde de yapamayız" diye konuştu.

Bakan Bayraktar konuşmasının ardından köydeki Çakır ve Şenayaz ailelerinin evlerine misafir oldu.

Gölyazı köyündeki ziyaretlerinin ardından Topaktaş köyüne geçen Bayraktar, Mehmet Emin Mermit'in evini ziyaretinden sonra köyden ayrıldı.

Muhabir: Cemal Aşan - Necat Hasar / Sıtkı Yıldız

Yayıncı: Orhan Topal - VAN

Kaynak: AA / Yerel

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Gölyazı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title