Haberler

Çevre Teknolojileri Bu Fuarda

Güncelleme:

Yerel seçimleri geride bırakan Türkiye'de 30'u büyükşehir olmak üzere 81 il, 919 ilçe ve 394 belde belediyesinin başkan ve yönetimleri belli oldu. İlgili yasalar gereği 'çevre' konusu, belediyelerin temel sorumluluk sahalarının başında geliyor. Özellikle evsel atıkların uygun araçlarla insan ve çevre sağlığına zarar vermeden toplanması, depolanması, yeniden geri kazanımı ve bertaraf edilmesi sürecinde belediyeler farklı makine, araç ve ekipmanlara gereksinim duyuyor. Bununla birlikte yerel yönetimler, sınırları içerisindeki sanayi kuruluşlarının çevre ve insan sağlığına uygun üretim yapmaları yönünde birer denetim mekanizması işlevi görüyor. Araç parkurunu yenilemek ve genişletmek isteyen, atık su arıtımı, atık yönetimi, geri kazanım ve geri dönüşüm konusunda yatırım planlayan ya da mevcut tesislerinin kapasitesini artırıp büyütmeyi düşünen tüm belediyeler, 12-14 Haziran tarihlerinde 10.'su düzenlenecek REW İstanbul'da ihtiyaç duydukları çözümleri bir arada bulabilecek.

Avrupa Birliği Uyum Yasaları kapsamında yaklaşık 60 milyar Euro'luk çevre yatırımı gerçekleştirmesi gereken Türkiye açısından atık yönetimi ve geri kazanım konuları ciddi bir önem taşıyor. Bu alanda atık üreten sanayi firmaları dışında en fazla sorumluluğa sahip birim belediyeler gözüküyor. Başta evsel atıklar olmak üzere özellikle 'katı atıkların' ve 'atık suların' çevreye zarar vermeden bertarafıyla bunların geri dönüşümü için yerel yönetimlerin uygun tesislere sahip olması gerekiyor.

BELEDİYE YÖNETİMLERİ İÇİN FIRSAT

Bu yıl 10. yaşını kutlayan REW İstanbul; atık yönetim sistemleri, geri dönüşüm makine ve ekipmanları ile çevre teknolojilerini üreten veya tedarik eden yurt içi ve yurt dışı firmaları bir araya getiriyor. 12-14 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek fuar, özellikle 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri sonrası göreve gelen yeni belediye yönetimleri için, kendi sorumluluklarındaki 'atık yönetimi, 'geri dönüşüm', 'geri kazanım' ve 'çevre' konularına ilişkin ileri teknolojileri bir arada görebilecekleri ilk uluslararası organizasyon olacak.

Tarsus Group iştiraki İstanbul Fuar Hizmetleri A.Ş. (İFO) tarafından düzenlenecek REW İstanbul hakkında detaylı bilgi ve online davetiye edinmek isteyenler, fuarın resmi web sitesi www.rewistanbul.com adresini ziyaret edebilirler. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title