Haberler

Çevre Sağlığını Tehdit Eden Tesisler Mühürlendi

Bursa'da 2016 yılının ilk ayından itibaren yapılan denetimler kapsamında 57 tesis, çevre ve halk sağlığına oluşturduğu olumsuz etkilerden dolayı Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince mühürlendi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, belediye bünyesindeki Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'nın hazırladığı sanayi envanteri kapsamında il genelinde Organize Sanayi Bölgeleri dışında faaliyet gösteren 2 bin tesisin incelenerek çevre ve insan sağlığına etkilerinin değerlendirildiği bildirildi.

Bu kapsamda, kirletici özelliği yüksek olan 503 adet 1. Sınıf Gayri Sıhhi Müessesenin 147'sinin İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatının olduğu, 107 tesiste ruhsat çalışmalarının devam ettiği, ruhsatsız faaliyet gösteren 249 adet 1. Sınıf tesiste ise denetim yapılması gerektiğinin tespit edildiği belirtildi.

Ocak 2016 - Ekim 2016 tarihleri arasında Nilüfer, Gürsu, Kestel, Mustafakemalpaşa, İnegöl ve Keles ilçelerindeki 130 tesiste denetimler tamamlanırken, envanter çalışması kapsamında 57 tesisin çevre ve halk sağlığına oluşturduğu olumsuz etkilerden dolayı Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince mühürlendiği bilgisi paylaşıldı.

Açıklmada ayrıca, sanayi tesislerinin çalışmalarını Çevre Kanunu kapsamında yürütüp yürütmediğini kontrol etmek amacıyla yetkili kurum ve kuruluşlarla işbirliği ve koordinasyon içinde yapılan denetimlerde, işletmelerin, ÇED yönetmeliği, çevre izni, su kullanımı, atık su ve atık durumu gibi 12 farklı başlıkta denetlendiği ifade edildi.

Denetimlerin, Osmangazi, Yıldırım, Kestel, Gemlik, Orhangazi, İznik, Büyükorhan, Harmancık, Orhaneli, Karacabey ve Yenişehir ilçelerinde de devam edeceği kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Kestel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title