Haberler

Çevre Sağlığı İçin Kocasinan ve Erü'den Bilimsel İşbirliği

Kocasinan Belediyesi'yle Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Veterinerlik Fakültesi ortaklığında gerçekleştirilen sinek ve sivrisinekle mücadele projesi sayesinde Kocasinan yine haşeresiz bir yaza hazırlanıyor.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, bilimsel çalışmalara her zaman destek olduklarını ve olmaya da devam edeceğini vurgulayarak "Kamunun farklı işleyen iki mekanizmasının ortak bir bilimsel projede bir araya gelmesi insanları mutlu edecektir, yararlı sonuçlar doğuracaktır" dedi.

ERÜ Veteriner Fakültesi Parazitoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlileri Prof. Dr. Alpaslan Yıldırım, Doç. Dr. Önder Düzlü, Dr. Zuhal Önder ve Araştırma Görevlisi Ariz Çiloğlu proje ortakları ve destekçileri olan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar'ı makamında ziyaret etti.

Başkan Çolakbayrakdar, yapılan bilimsel çalışmanın insan sağlığıyla ilgili hizmetin sunum noktasında önemli bir olay olduğunu belirterek " Kocasinan Belediyesi'nin bu tip bilimsel faaliyetleri bundan sonra da devam edecek. Gerek akademik çevreyle ilgili ortak çalışmalarımız gerekse akademik çevrenin dışında da bazı sivil toplum kuruluşlarıyla, gönüllü kuruluşlarla çalışmalarımız devam edecek. Eğer ki şehri birlikte tanırsanız, yönetim noktasında birlikte hareket ederseniz isabetli işler yapmış oluyorsunuz. Sahip olduğumuz bilgileri hep birlikte değerlendirmeli, hep birlikte sonuca gitmeliyiz" dedi.

Yaratılanı her zaman değerli olarak gören, mutlaka bir hikmet var diye düşünen bir zihniyete sahip olduklarının altını çizen Başkan Çolakbayrakdar, "Yaratılanı elimizden geldiğince koruruz. Fakat yaratılanların en kıymetlisi olan insana zarar veren, çevre ve insan sağlığını da tehdit edenleri insandan uzak tutmaya çalışırız. Bu noktada üniversitemizle birlikte yapmış olduğumuz çalışma hem bizim diğer birimlerimiz için hem de diğer belediyelere, diğer şehirlere de inşallah iyi bir örnek olacaktır. Faydalı çalışmalara bundan sonra da devam edeceğinize inanıyorum. Biz de bilimsel işbirliğine her zaman hazırız. Ben yeniden bu katkınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Alpaslan Yıldırım da, haşerelere karşı bir aşı prototipi ürettiklerine dikkat çekerek, bu haşerelerin bulaştırdığı hastalıklarla mücadelede Kocasinan'ın pilot bölge olarak proje ortakları olduğunu belirtip Başkan Ahmet Çolakbayrakdar'a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Başkan Çolakbayrakdar da Kocasinan Belediyesi hizmetlerine katkılarından dolayı ziyaretçileri bilim adamlarına hizmet ödülü belgesi verir. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kocasinan Belediyesi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title