Haberler

Çevre Koruma Derneği'nden Yaz Kamplarına Hazırlık

Dörtyol Amanoslar Çevre Koruma ve Dayanışma Derneği (AÇED) Başkanı Hüseyin Aksoy, yaz sezonunda Amanos Dağları'nda birçok bölgeye tanıtım gezisi düzenleyeceklerini bildirdi.

Dörtyol Amanoslar Çevre Koruma ve Dayanışma Derneği (AÇED) Başkanı Hüseyin Aksoy, yaz sezonunda Amanos Dağları'nda birçok bölgeye tanıtım gezisi düzenleyeceklerini bildirdi.

Aksoy AA muhabirine, yaz sezonunda her yıl geleneksel hale getirilen yaz kamplarını sürdüreceklerini söyledi.

Derneğin kurulduğu günden bu yana yurtiçi ve yurtdışında projeleriyle tanındığını vurgulayan Aksoy, şöyle devam etti:

"Derneğimiz, 'Geyik Böceği' çalışmasıyla dünyada adını duyurmuştur. Amacımız, bir bütün olan Amanos bölgesindeki doğal güzelliği insanlarımız görmesini sağlamaktır. Geçtiğimiz yıl bazı yabancı konuklarımız derneğimizi ziyaret ederek çalışmalarımız hakkında bilgi aldı. Endemik bitki açısından son derece öneme haiz bir bölgedeyiz. Yaşadığımız coğrafyanın kıymetini bilmeliyiz."

Geleneksel hale getirdikleri yaz kamplarının büyük ilgi gördüğünü belirten Aksoy, Amanoslar'da ayak basılmayan yer bırakmamayı hedeflediklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Aksoy Dörtyol Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title