Haberler

Çevre Haftası

Hafta süresince Gaziantep'te çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Dünya Çevre Haftası kapsamında, Gaziantep'te çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, kurum tarafından organize edilen hafta etkinlikleri nin tüm kamu kurum  ve kuruluşlarının,sivil toplum örgütlerinin  ve okulların desteğiyle gerçekleştirildiği belirtildi.

İldeki etkinliklerde öğrencilere yer verildiği ifade edilen açıklamada, şunları kaydedildi:

"Çevre Haftası etkinliklerinde 300 ilkokul öğrencisi Şehitkamil Belediyesi Ambalaj Atığı Ayrıştırma (MÖP) Tesisine, 300 Lise öğrencisi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Oğuzeli Arıtma Tesisine teknik geziye götürülecek. 3 Haziran tarihinde Müdürlüğümüz ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından ortak yürütülen 'Korna Gürültüsüne Son' kampanyası kapsamında Gaziantep Kolej Vakfı Okulları öğrencileri tarafından İller Bankası kavşağında araç sürücülerine el ilanları dağıtılacak. 4 Haziran Çarşamba günü ise Bahçeşehir Koleji ile Çağdaş Bilgi Okulları arasında düzenlenecek münazarada 7. Sınıf öğrencilerimiz çevrenin yasalarla mı yoksa bilinçle mi korunacağını  tartışacaklardır."

Açıklamada, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nünde de çevre yürüyüşü yapılacağı, çevre şenliği gerçekleştirileceği bildirildi. - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

title