Haberler

Çevre Görevlisi İçin Eğitim Verilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 27 Ekim 2 Kasım'da "Çevre Görevlisi Eğitimleri" düzenleyecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,  27 Ekim-2 Kasım'da "Çevre Görevlisi Eğitimleri" düzenleyecek.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, çevre görevlisi ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla, "Çevre Görevlisi, Çevre Yönetim Birimi ve Çevre Danışmanlık Firmaları Hakkında Yönetmeliği"nin ilgili maddeleri kapsamında çevre görevlisi belgesi almak isteyenlere Antalya'da eğitim verilecek.

Açıklamaya göre, çevre görevlisi yeterlik belgesini alabilmek için adayların, üniversitelerin en az 4  yıllık çevre mühendisliği bölümünden mezun ve çevre mühendisliği, çevre bilimleri, çevre teknolojileri konularında yüksek lisans veya üzeri eğitim alanların "Çevre Mevzuatı" eğitimine katılmaları gerekiyor.

Üniversitelerin en az 4  yıllık mühendislik bölümlerinden, fen, fen-edebiyat fakültelerinin fizik, kimya, biyoloji, biyokimya, jeoloji bölümlerinden ve veteriner fakülteleri mezunlarının "Temel Çevre Bilimleri" ve "Çevre Mevzuatı" eğitime katılması ve de Bakanlıkça yapılacak veya yaptırılacak sınavda başarılı olarak çevre görevlisi belgesini alması isteniyor.

Çevre görevlisi yeterlik belgesi alabilmek için düzenlenecek eğitimle ilgili, detaylı açıklamalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün resmi web sitesinde yer alıyor. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title