Haberler

Çevre Festivalinde Dikili-Mudanya Dayanışması

İzmir’in Dikili ilçesine bağlı Bademli Mahallesinde bu yıl ilki gerçekleştirilen Çevre ve Yaşam Hakları Festivali’ne Dikili Belediyesi ile Mudanya Belediyesi’nin dayanışması damgasını vurdu.

İzmir'in Dikili ilçesine bağlı Bademli Mahallesinde bu yıl ilki gerçekleştirilen Çevre ve Yaşam Hakları Festivali'ne Dikili Belediyesi ile Mudanya Belediyesi'nin dayanışması damgasını vurdu.

İzmir'in Dikili ilçesine bağlı Bademli Mahallesinde mahalle muhtarlığı ve Kültür Sanat ve Gelişim Derneği tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen Çevre ve Yaşam Hakları Festivali'nin açılış gününde Dikili Belediyesi ile Mudanya Belediyesi'nin dayanışması damga vurdu. Çevre yürüyüşü ile başlayan festivale katılan Mudanya Belediye Bandosu çaldığı şarkılar ile Dikili halkının adeta sevgilisi oldu. Fehmettin Bahçuvancı şefliğinde Dikili'nin Bademli Mahallesinde gerçekleşen festivale katılan Mudanya Belediye Bandosu çaldıkları marş ve özgün müzikler ile Mudanya Poyraz'ını Dikili'ye taşıdı.

"DOĞAMIZI PEŞKEŞ ÇEKTİRMEYECEĞİZ"

Festival programına Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın yanı sıra Bademli Mahallesi Muhtarı Neslihan Kutlu Maraş, çok sayıda yerli ve yabancı turist ile Dikili halkı katılım sağladı. Festivale emeği geçenlere teşekkür Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, barış ve kardeşlik üzerine gerçekleştirecekleri projeleri anlattı. Göreve geldikleri günden beri kimseyi ayrıştırmadan hizmet etmeye çalıştıklarını ifade eden Torun, "Doğal kaynaklarımızı, doğamızı, sahillerimizi kimseye peşkeş çektirmeyeceğiz. Dayanışma içerisinde sorunlarımızı çözüyoruz" dedi.

"MUDANYA'DA Kİ GÜNEŞ DİKİLİ'DE DE DOĞMUŞ"

"30 Mart'ta Mudanya'da güneş doğdu baktım ki Dikili'de de aynı güneş doğmuş" diyerek sözlerine başlayan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, kendine özgü konuşmasıyla insanların sevgisini kazanmayı başardı. Mudanya'da gerçekleştirecekleri projelerden bahseden Türkyılmaz, Mütareke Festivali'nden bilgiler aktardı. Biz Mustafa Kemal Atatürk'ü sevdik diyerek sözlerine devan eden Türkyılmaz, festivalde emeği geçenleri kutladı.

BANDO VE GÖSTERİLER İLGİYLE İZLENDİ

Mudanya Belediye Bandosu'nun mini konserinden sonra minik balerinler sahne aldı. Dikili Belediyesi Halk Oyunları ekibinin yörelerine ait sergiledikleri gösteri büyük alkış alırken, festivalin ilk günü resim ve fotoğraf sergisi ile devam etti. Etkinliklerin sonunda Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'a katkılarından dolayı plaket ile teşekkür etti. Ayrıca festival programı boyunca Bademli Mahallesi'nin meşhur Koruk Şurubu katılanlara ikram edildi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bademli Mudanya Dikili İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title