Haberler

Çevre Derneği Bilgi Laboratuvarı Kurulmasını İstedi

Çevre Derneği Eskişehir Şube Başkanı Doç. Dr. Güner Sümer, üreten sistemlerin kurulmasını öngördüğünü belirterek, Türkiye’de inovasyon platformlarının kurulmasını ve laboratuarların inşa edilmesini istedi.

Çevre Derneği Eskişehir Şube Başkanı Doç. Dr. Güner Sümer, üreten sistemlerin kurulmasını öngördüğünü belirterek, Türkiye'de inovasyon platformlarının kurulmasını ve laboratuarların inşa edilmesini istedi.

Türkiye'de devletin, üniversitelerin, özel sektör ve kobilerin katılımı ile toplumda açık inovasyon platformların kurulması ihtiyacını dile getiren Sümer, "Bu platformlar projeler üretilmeli, yeni buluşlar ve keşifler yapılmalıdır. Toplum düşünmeye ve yenilik üretici olmaya teşvik edilmelidir" dedi.

Türk-Alman Teknolojisi İnovasyon Markası'nın Türkiye için çok önem arz ettiğini de aktaran Sümer, şöyle devam etti:

"Bu merkezin hedefi ortak teknoloji ve inovasyon geliştirip bunları hayata geçirmek olmalıdır. Yazılım alanlarında Alman şirketlerinin Türkiye'ye yatırım yapması sağlanmalıdır. Türkiye'de yapay zekanın geliştirilmesi ve buluşların artması için, kültürün oluşması desteklenmelidir. Bu konuda başarılı mühendislere destek sağlanmalıdır. İnovasyon laboratuarları ve platformların kurulması için devlet tarafından yatırımlar yapılmalıdır." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Güner Sümer Eskişehir Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title