Haberler

Çevre Çocuk Meclisi Çalıştayı ve Çevre Haftası Şenliği

Tepebaşı Belediyesinin destekçisi ve paydaşı olduğu Uluslararası Çevre Eğitim Programı Eko-Okullar Projesi çerçevesinde yürütülen “Çevre Çocuk Meclisi” 7’nci Dönem 3’üncü Çalıştayı Tepebaşı Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirildi.

Tepebaşı Belediyesinin destekçisi ve paydaşı olduğu Uluslararası Çevre Eğitim Programı Eko-Okullar Projesi çerçevesinde yürütülen "Çevre Çocuk Meclisi" 7'nci Dönem 3'üncü Çalıştayı Tepebaşı Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirildi.

Tepebaşı Belediye Ahmet Ataç'ın da katıldığı meclis salonunda gerçekleşen çalıştay, Eko-Okullar Ulusal Koordinasyonu'ndan Aynur Çimenci, Merve Tunalı, İl Koordinatörü Nadir Erdem'in yanı sıra, 17 Eko-Okul Koordinatörü ve 50 Çevre Çocuk Meclis üyelerinin katıldığı program, Mehmet Akif Ersoy ortaokulu öğrencisi meclis başkanı Beyza Doğan'ın açılış konuşması ile başladı

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, yaptığı konuşmada, "1999 yılından bu yana Eko-Okullar Programını destekleyen tek belediye olmaktan ve destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Belediye olarak ürettiğimiz çevre projeleri Eko Okulların çalışmalarıyla uyuştuğu için hiç de zorluk çekmedik. Desteklerimiz artarak devam edecek" dedi.

Eko-Okullar İl Koordinatörü Ahmet Sezer Ortaokulu öğretmeni Nadir Erdem ise, 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı çalışmalarını değerlendirdiği sunum öncesinde, Eko-Okullar Programı çerçevesinde Çevre Çocuk Meclisini uygulayan tek il olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını, çalışmalarında kendilerine 17 yıldır kesintisiz destek veren Tepebaşı Belediyesi'ne ve programın bir diğer paydaşı olan İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, okul koordinatörlerine ve öğrencilere teşekkür etti.

Çalıştayda, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında uluslar arası "Yeşil Bayrak" ödülüne hak kazanan, Dumlupınar, Pilot Binbaşı Ali Tekin, 1'inci Hava İkmal Bakım Merkezi, Çamlıca Ticaret Odası, Eskişehir Ticaret Borsası İlkokulu, Atatürk, Atayurt, Şehit Teğmen Subutay Alkan Ortaokulu, Zehra Sarar, Sakarya, Kutlu Doğum, TOKİ Söğütönü, Cemalettin Gökay, Öğretmen Esra Akkaya, Adnan Menderes Anaokullarından ve Ankara'da geçtiğimiz hafta yapılan Yeşil Bayrak Ödül Törenine katılamayan okulların, "Yeşil Bayrak Ödülleri" Başkan Ataç, Aynur Çimenci ve Nadir Erdem tarafından verildi.

Öte yandan Çalıştay, Eko-Okullar Çevre Çocuk Meclisi ve Eko-Okullardan 200 öğrenci 30 öğretmen ve velilerin katılımıyla Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi'nde yapılan Eko-Okullar Çevre Haftası Şenliği ile son buldu. Şenliğe katılanlar doğal yaşam merkezinde bakımı yapılan hayvanlar hakkında bilgi aldılar. Çuval yarışları, halat çekme ve balon patlatma gibi etkinliklerde öğrenciler doyasıya eğlendiler. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Tepebaşı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
title