Haberler

Çevre Bakanlığı'ndan Açıklama Açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, “Basında yer alan Dalyan-İztuzu kumsalında su sporlarının yapılacağı ve fahiş fiyatlarla hizmet verileceği tamamen gerçek dışıdır” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, "Basında yer alan Dalyan-İztuzu kumsalında su sporlarının yapılacağı ve fahiş fiyatlarla hizmet verileceği tamamen gerçek dışıdır" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı basın yayın organlarında yer alan "Yılda 8 milyon getiren Ölüdeniz 2 milyon 690 liraya gitti, Ölüdeniz ve Belcekız plajları ihalesi tepki çekti" şeklindeki haberlere ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığının görev ve yetki alanı içerisinde yer alan Özel Çevre Koruma Bölgelerindeki Devletin Hüküm ve Tasarrufu Altındaki Alanlar, bölgelerin sahip olduğu hassas ekosistem ve biyolojik çeşitlilik zenginliği de göz önünde bulundurularak 25 yıldır koruma kullanma dengesi içinde yerli ve yabancı ziyaretçilerin hizmetine sunulmaktadır. Yereldeki en üst kamu otoritesi Valilik ile merkezdeki kamu otoritesi olan Bakanlığın gücünü ve yetkisini birleştirerek alanların daha etkin ve etkili yönetimini sağlamak adına Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı olan Türkiye Çevre Koruma Vakfı (TUÇEV) ile Muğla Valiliğine bağlı olan Muğla Hizmet Vakfının yüzde 50'şer ortak hisse sahipliğinde kurulan MUÇEV şirketine; Muğla ili sınırlarındaki toplam 14 alanın işletilmesi (2012/15 no.lu Başbakanlık Genelgesi gereğince 26.05.2014 tarihinde "Başbakanlık Oluru" ile) verilmiştir. MUÇEV tarafından yapılan kiralama işlemleri kamuya açık olup açık artırma usulü ile yapılmıştır. En yüksek teklif veren firmaya 3 yıl süre ile kiralama işlemi yapılmıştır.

Basında belirtilen haberlerde yıllık Ölüdeniz ve Belceğiz Kumsalının 8 milyon TL gelir getirdiği bilgisi tamamen gerçek dışı olup, bu rakam ciro bedelidir. Konu edilen 2 milyon 690bin TL olan bedel sadece içerisindeki kafeterya kirasıdır. Giriş kapısı ve su sporları MUÇEV'e aittir. MUÇEV bu iki alandan 7 milyon 334 bin 337TL gelir elde edecektir."

Bakanlık Ölüdeniz ve Belceğiz'den kira bedeli olarak 2013 yılında 2 miyon780bin 545TL gelir elde edildiği belirtilen açıklamada, "2014 yılında TUCEV ile birlikte 4 milyon 665 bin TL gelir elde edecektir. Ayrıca Ölüdeniz'de otopark ücretlerinde yüzde 13, kişi girişlerinde ise yüzde 16 oranında indirim yapılmıştır. Böylece bu alanlardan halkımızın daha fazla faydalanması sağlanmaktadır. Basında yer alan Dalyan-İztuzu kumsalında su sporlarının yapılacağı ve fahiş fiyatlarla hizmet verileceği tamamen gerçek dışıdır. Bu alanlar caretta caretta üreme alanı olduğundan su sporları tamamıyla yasaktır. Alanlardaki fiyat tarifesi ise başta Bakanlığımız (TVKGM) olmak üzere Valilik ve Kaymakamlık denetimi altındadır. Korunan alanlarda öncelikli hedef; bu alanlardan gelir elde edilmesi değil, alanların işletmesinin sağlıklı yapılabilmesi, alanların korunarak kullanılması ve gelecek nesillere intikali sağlamaktır. Ayrıca Türkiye Çevre Koruma Vakfı ve Muğla'ya Hizmet Vakfı bu amaçlara hizmet etmek için kurulmuş olan vakıflardır. Vakıfların ortak olduğu MUÇEV tarafından oluşturulan denetim ekipleri bu alanlarda koruma-kullanma dengesini sağlamak adına görevlerinin gereğini yapabilmek için çalışacaktır. Korunan alanlar en önemli değerimizdir" denildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ölüdeniz Türkiye Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title