Haberler

Ceviz Ağacına İki Katlı Ahşap Ev Yaptı

Genellikle Karadeniz yöresinde rastlanan "ağaç ev"leri kendine örnek alan emekli memur Ahmet Seheryıldızı, Malatya'da ceviz ağacının tepesine yaptığı ve "çocukluk hayalim" dediği evde yaşıyor.

ORHAN YOLDAŞ - Genellikle Karadeniz yöresinde rastlanan "ağaç ev"leri kendine örnek alan emekli memur Ahmet Seheryıldızı, Malatya'da ceviz ağacının tepesine yaptığı ve "çocukluk hayalim" dediği evde yaşıyor.

Memleketi Osmaniye olan Seheryıldızı, emekliliğinin ardından, 7 yıl görev yaptığı Malatya'ya yerleşme kararı aldı.

Akçadağ ilçesinde 3,5 dönümlük bir arsa satın alan Seheryıldızı, çocukken hayalini kurduğu ağaç tepesindeki ahşap evi de bu arazi üzerinde yapmaya karar verdi. Bahçede daha önce çıkan bir yangında zarar gören ceviz ağacının 5,5 metre yükseğine iki katlı bağ evi inşa eden Seheryıldızı, beslediği hayvanlarını bırakmamak için elektrik ve suyu olmayan evde 2 yıldır yaşamını sürdürüyor.

Seheryıldızı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, memur olarak çalıştığı Adana'dan kendi isteğiyle tayin olduğu Malatya'da 7 yıl görevde bulunduğunu söyledi.

Daha sonra Erzincan'da görevini sürdürdüğünü anlatan Seheryıldızı, emekli olduktan sonra Malatya'ya yerleştiğini belirtti. Seheryıldızı, "Malatya'nın havası, suyu, insanları hoşuma gitti. Aslen Osmaniyeli olmama rağmen geldim, buraya yerleştim. Bütçeme uygun Akçadağ'da 3,5 dönüm arazi aldım. Burada tavuk, güvercin, hindi besliyorum. 2-3 köpeğim var." dedi.

Araziyi aldıktan sonra ağaçlandırdığını ifade eden Seheryıldızı, şöyle konuştu:

"Bahçede bir kök ceviz ağacımız vardı. Yandı, hasar gördü. Derin budama yapmak zorunda kaldım. Baktım olmayacak, çocukluğumdan beri hayalimdi ağaç ev yapmak, ev yaptım. Kendi çapımda kendi imkanlarımla bölgemizde ilk defa 5,5 metre yüksekliğinde ceviz ağacının tepesine iki katlı ev yaptım. 2 yıldır da burada yaşıyorum. Akçadağ'a, Malatya'ya ben buraya Karadeniz'i taşıdım."

"Çocukluk hayalimi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum"

Seheryıldızı, evi tamamen kendisinin inşa ettiğini ve çok keyif aldığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Memuriyette de zaten marangoz teknisyeniydim. Elektrik yok. Edison öncesi çağlardaki gibi çaka çaka yaptım. 2 yıldır yaz kış burada kalıyorum çünkü hayvanlarım beni bekliyor. Ben olmazsam su yok, ekmek yok açlıktan ölürler. Mecburen yaz kış burada kalıyorum. Elektriğim suyum da olsa dünyada benden mutlu kimse olacağını sanmıyorum."

Evin içine kurduğu soba sayesinde ısınma problemi yaşamadığını anlatan Seheryıldızı, "Çocukluk hayalimi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. 100'e yakın hayvanım var. Akçadağ mezarlığı yakınındaki çeşmeden bidon bidon su getirerek besliyorum bu hayvanları. Doğadaki hayvanlar, kargalar da benim getirdiğim sudan içiyor." dedi.

Yaptığı evi görenlerin şaşırdığını ifade eden Seheryıldızı, "Özellikle geliyor fotoğraf çekiyorlar. Çok büyük ilgi çekiyor." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Karadeniz Akçadağ Malatya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title