Haberler

Cevdet Yılmaz: ''Türkiye, kendi içinde enerjisini boşuna harcamasın'' -

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin enerjisini kendi içinde değil, dünyada harcamasını istediklerini söyledi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin enerjisini kendi içinde değil, dünyada harcamasını istediklerini söyledi.

Bakan Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ile Siirt İl Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği'nin AK Parti Belediye Başkan adayı Ali İlbaş'a destek amacıyla bir düğün salonunda verdiği yemekte birliğin yönetimi ve üyeleriyle bir araya geldi.

Kalkınma Bakanı Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, başbakanın ve hükümetin güçlü iradesiyle çözüm sürecinin ortaya koyulduğunu belirtti.

Başbakana saldıranların aslında Türkiye ve Türkiye'nin istikrarına saldırdığını dile getiren Yılmaz, son 10 yılda demokrasi ve ekonomideki ilerlemeyi istikrar, güven ortamı, güçlü bir başbakan ve hükümetle sağladıklarını bildirdi.

Türkiye'nin birlik ve beraberlik içerisinde dünya ile rekabet etmesini istediklerini kaydeden Yılmaz, "Türkiye'nin enerjisini kendi içinde değil, dünyada harcamasını istiyoruz. Kendi içinde çekişen, kavga eden bir ülke dünyada güçlü olabilir mi? Birlik ve berberliği sağlayıp dünyada 2023 vizyonumuzla Türkiye'yi en üst sıralara taşımaya çalışıyoruz" dedi.

- "İkinci bir sıçrama yapmamız lazım"

Yılmaz, Türkiye'de 10 yılı başarı ile tamamladıklarını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Önümüzde ikinci bir 10 yıl var. İkinci bir sıçrama yapmamız lazım. İlk sıçramamızda Türkiye'yi belli bir seviyeye getirdik, şimdi ikinci bir sıçrama ile Türkiye'yi dünyanın ilk 10 ülkeden biri yapmak istiyoruz. Onun için birileri Türkiye'nin ayağına çelme takmaya çalışıyor. Önüne engeller, setler koymaya çalışıyor. Gezi hadiseleri ve 17 Aralık sürecini iyi anlamak lazım, bütün bu tuzakları bozacak olan sizsiniz."

Siirt'e yapılan tarım ve hayvancılık desteğin 10 yılda 6 kat arttığını vurgulayan Yılmaz, GAP ve DAP gibi bölgelerde hayvancılığa dönük yeni bir takım destek programlarının açıldığını, programla yeni hibe destekleri vereceklerini bildirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay da artık eskisi gibi çok yüksek telefon faturalarının gelmediğini, onun için herkesin seçim günü en az 15 arkadaşını arayıp oy kullanıp kullanmadığını sormasını ve sandıklara yönlendirmelerini istedi.

Programda, AK Parti Belediye Başkan adayı Ali İlbaş'a destek olmak amacıyla Türkiye'nin farklı illerinden gelen 20 Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanının destek mesajları okundu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Cevdet Yılmaz Yasin Aktay Ak Parti Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title