Haberler

Cevdet Yılmaz: "Hiç kimse kendini kıyıda köşede kalmış hissetmesin"

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Hiçbir insanımız kendisini kıyıda köşede kalmış hissetmesin, bu kalkınma sürecine bütün insanlarımızı dahil edelim, herkes bir yerinden bu kalkınma sürecine girsi...

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Hiçbir insanımız kendisini kıyıda köşede kalmış hissetmesin, bu kalkınma sürecine bütün insanlarımızı dahil edelim, herkes bir yerinden bu kalkınma sürecine girsin" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretleri kapsamında kente gelen Bakan Yılmaz, SODES işbirliğiyle Diyarbakır Valiliği koordinasyonunda Kınalı Eller Kadın Derneği tarafından kadayıf ustaları ile ilgili yürütülen "Kadayıf Ustaları Projesi"ni başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarının verilmesi törenine katıldı.

Törende konuşan Bakan Yılmaz, projenin geleneksel bir sanatı bugüne taşıyan çok değerli bir özelliği olduğunu belirterek, projenin aynı zamanda kadınların istihdamının arttırılmasına yönelik olmasıyla da büyük önem teşkil ettiğini söyledi.

SODES kapsamında bugüne kadar 7 bine yakın projeyi desteklediklerini aktaran Bakan Yılmaz, "Diyarbakır'da son 5 yılda 60 milyon liranın üzerinde bir para harcayarak 400'ün üzerinde projeye destek olduk. İstiyoruz ki hiçbir insanımız kendisini kıyıda köşede kalmış hissetmesin, bu kalkınma sürecine bütün insanlarımızı dahil edelim, herkes bir yerinden bu kalkınma sürecine girsin. Kültürel, sanatsal çalışmalarla olabilir bu, istihdamla olabilir, sporla olabilir ama insanlarımız sosyal ve ekonomik hayata girsin, kendisini ifade etsin, geliştirsin hem kendisi adına hem ailesi adına hem de bütün toplum adına refah üretsin" diye konuştu.

Bakan Yılmaz, SODES'in insan odaklı bir kalkınmayı en güzel şekilde ifade ettiğini söyleyerek, insan odaklı bir yatırım yaptıklarını belirtti.

Etkinliğe katılan iş adamlarına yönelik konuşan Bakan Yılmaz, yeni iş verme durumunda projeyi başarıyla tamamlayan kadınları tercih etmelerini isteyerek şunları kaydetti:

"Lütfen yeni iş verme durumu çıktığı zaman bu kadınlarımıza kızlarımıza öncelik verelim. Onların istihdamına öncelik verelim. Ben şunu biliyorum, kadınlar işlerine daha çok sarılırlar, daha çok sahiplenirler, daha çok da çalışırlar dolayısıyla aldıkları ücreti sonuna kadar da hak ederler, sizden de bu desteği bekliyoruz inşallah."

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Yılmaz, kursu başarıyla tamamlayan 40 kursiyere sertifikalarını teslim etti. Kursiyerlerden kadayıfın nasıl hazırlandığıyla ilgili bilgi alan Yılmaz, kendisine ikram edilen kadayıfı çok beğendiğini söyledi.

Etkinliğe AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun, bazı işadamları ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır Valiliği Cevdet Yılmaz Kınalı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title