Haberler

Cev Şampiyonlar Ligi Final-Four Öncesi İki Türk Takımının da Hedefi Şampiyonluk

Cev Şampiyonlar Ligi Final-Four öncesi iki Türk takımının da hedefi şampiyonluk (1) CEV Şampiyonlar Ligi Final-Four öncesi iki Türk takımının da hedefi şampiyonluk Eczacıbaşı VitrA Kaptanı Esra Gümüş Vakıfbank bu kupayı 2 kere müzesine götürmüş. Bizi motive eden şey de, bu kupayı daha önce alamamak.

Cev Şampiyonlar Ligi Final-Four öncesi iki Türk takımının da hedefi şampiyonluk (1)

CEV Şampiyonlar Ligi Final-Four öncesi iki Türk takımının da hedefi şampiyonluk

Eczacıbaşı VitrA Kaptanı Esra Gümüş Vakıfbank bu kupayı 2 kere müzesine götürmüş. Bizi motive eden şey de, bu kupayı daha önce alamamak. Kupayı almak için oraya gidiyoruz

Dünyanın en iyileriyle birlikte oynamak, Türk oyuncuları olumlu etkiliyor

Bir Galatasaray ya da Fenerbahçe futbolda neyse, Vakıfbank ve Eczacıbaşı da voleybolda öyledir

VakıfBank Kaptanı Gözde Sonsırma Planlamayı iyi yapamadığımız için hedef turnuvaları kaçırıyoruz

Bizden finale çıkan takımın şampiyon olacağını düşünüyorum

Voleybolda Kadınlar CEV Denizbank Şampiyonlar Ligi Final Four ilk maçında karşı karşıya gelecek olan Eczacıbaşı VitrA'nın kaptanı Esra Gümüş ve VakıfBank'ın kaptanı Gözde Sonsırma, DHA'ya özel açıklamalar yaptı.

4-5 Nisan tarihlerinde Polonya'nın Szczecin kentinde düzenlenecek organizasyonda Eczacıbaşı Vitra'nın yanı sıra, Fenerbahçe Grundig'i eleyen Vakıfbank ile, ev sahibi Chemik Police ve İtalya'dan Yamamay Busto Arsizio takımları mücadele edecek. İki Türk takımı Eczacıbaşı Vitra ile Vakıfbank, ilk maçta karşı karşıya gelecek. Diğer maçta Chemik Police ile Vakıfbank mücadele edecek. İlk günün galipleri, finalde karşılaşacak.

ECZACIBAŞI VİTRA, 2 KEZ KUPAYI KALDIRAN VAKIFBANK KARŞISINDA

Kadınlar CEV Denizbank Şampiyonlar Ligi Final Four mücadeleleri sonunda VakıfBank 2 kere şampiyon olarak kupayı müzesine götürmüştü. VakıfBank, geçen sene de finalde Dinamo Kazan'a yenilerek ikinci olmuştu. Eczacıbaşı VitrA ise geçen sene Final Four'u 4. sırada tamamladı.

KAPTANLARIN AÇIKLAMALARI

Eczacıbaşı VitrA takımının uzun yıllardır kaptanlığını yapan milli oyuncu Esra Gümüş ve VakıfBank Bayan Voleybol Takımı Kaptanı Gözde Sonsırma, röportaja ilk olarak sezon değerlendirmesiyle başladı. Tecrübeli milli kaptanlar şöyle konuştu;

ESRA GÜMÜŞ Uzun ve yorucu bir ligi geride bıraktık. Şimdi önümüzde öncelikle Final-Four var. Daha sonra da Türkiye Kupası ile birlikte Play-offlar oynayacağız. Uzun ve yoğun bir dönemdi. Bol rotasyonlu maçlar oynadık. Çünkü her oyuncunun bütün maçları çıkarması çok zor. Biliyorsunuz ki dünyanın en iyi liglerinden birinde oynuyoruz. Bu yüzden sakatlık yaşanmadan atlattık.

GÖZDE SONSIRMA Esra'ya katılıyorum. Uzun ve yorucu bir lig geçirdik. Ama her iki takımın da çok rotasyonlu bir kadrosu var. 14 oyuncu da oynayabilecek güçte. Bu yüzden önemli oyuncularımızı dinlendirebileceğimiz bir lig etabı geçirdik. İki takımın da 2 yenilgisi var. Aslında diğer liglere göre heyecanı bol bir lig oldu bu sene.

TÜRK VOLEYBOLUNUN BAŞARILI İSTİKRARI

Türk takımlarının her sene Final-Four'a adını yazdırması ve Türk voleybolunun bu yöndeki yükselişini yorumlayan tecrübeli voleybolcular şöyle konuştu;

ESRA GÜMÜŞ Bunun nedenini, Türkiye'de yapılan yatırımların giderek artmasına ve dünyanın en iyi oyuncularının bizim ligimizde oynamasına bağlıyorum. Onların buraya gelip tempoyu yükseltmesi, Türk oyuncuların da gelişmesine neden oldu. Baktığınız zaman gerçekten Avrupa'nın en iyi ligi bizde. Eskiden İtalya en iyi lig idi. Ancak şimdi ise oradaki en iyi oyuncular bizde oynuyor. Dünyanın en iyileriyle birlikte oynamak tabii ki sizi de etkiliyor. Bu yüzden Türk voleybolu çok önemli bir yol kat etti.

GÖZDE SONSIRMA Uzun zamandır Final-Four'a ikişer takımlı katılıyoruz. Bu Türk oyuncuların gelişimine çok büyük katkıda bulunuyor. Bu milli takımımıza da yansıyor. Çok iyi antrenörler de gelmeye başladı Türkiye'ye.

MİLLİ TAKIMDAKİ BAŞARI ORANI

Kulüp bazındaki başarının Milli Takım'da farklılık göstermesinin nedeniyle ilgili konuşan VakıfBank Bayan Voleybol Takımı Kaptanı Gözde Sonsırma, Aslında bunu belli bir dönem yansıttık. Avrupa 3.'lüğümüz var. Bizde şöyle bir sıkıntı oluyor açıkçası. Biz hem Olimpiyat hem de Dünya Şampiyonası öncesi Grand Prix oynuyoruz ve burada da her zaman başarılı oluyoruz. Ama ne yazık ki bu planlamayı doğru yapamadığımıza inanıyorum. Çünkü Grand Prix'de bütün enerji ve isteğimizi oraya verip esas turnuvayı atlamak zorunda kalıyoruz. Çünkü biz de makine değiliz sonuçta. Zaten Kış'ı zor maçlar oynayarak geçiriyoruz ve Yaz'ın hemen başlayıp aynı tempoda devam edince, bir süre sonra ister istemez form ve performans düşüklüğü oluyor. Biz de insan olduğumuz için bu çok normal bence. Biz onun planlamasını, yani kendimizi güçlü tutamıyoruz belki de. Bu yüzden hedef turnuvaları kaçırdığımızı düşünüyorum dedi.

SALONDAKİ OLAYLARIN ETKİSİ

Kaptan Gözde, Voleybol sahalarındaki taraftar olaylarından nasıl etkileniyorsunuz sorusu üzerine, Biz Vakıfbank ve Eczacıbaşı olarak çok etkilenmiyoruz çünkü genelde Fenerbahçe ve Galatasaray maçları arasında oluyor. Biz pek etkilenmiyoruz ama tabii ki bu tür olaylar olmasın. Çünkü özellikle bayanlara hiç yakışmıyor. Çünkü biz gayet elit bir sporuz. Keşke futbolda da olmasa ama bunun önüne geçilebileceğini düşünmüyorum. Çok uzun senelere ihtiyacımız var bunun için. Ama bizi çok fazla etkilemiyor yanıtını verdi.

Aynı soruya Esra Gümüş ise şu yanıtı verdi

Bu spor kültürüyle alakalı. Yani futbol kulüplerinin arasında geçen karşılaşmalarda daha çok rastlıyoruz bu tür şeylere. Eczacıbaşı ve Vakıfbank arasında çok heyecanlı maçlar oynandı ama seyirciler arasında bu tür olaylara yaşanmadı. Futbolda nasıl engel olamıyorsanız, salona da gelip bunu yaşatan insanlara engel olamıyorsunuz.

ESRA GÜMÜŞ BİZİ MOTİVE EDEN ŞEY, BU KUPAYI DAHA ÖNCE ALAMAMAK

Final Four için kimin bir adım önde olduğuyla ilgili soru üzerine iki kaptan şu açıklamaları yaptılar

GÖZDE SONSIRMA 10 günlük sürecimiz var. Bu zaman içerisinde eksiklerimizi tamamlamaya çalışacağız. Ama zaten birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Kaç senedir karşılıklı oynuyoruz, birlikte oynuyoruz, Türk oyuncular özellikle. Herkes kimin nerede ne yapacağını bildiğini düşünüyorum. Ama iki takım arasında çok küçük nüanslar var. Zaten tek performanslık maçlar. O gün kim iyiyse onun kazanacağını düşünüyorum. Çünkü gerçekten çok az farklar var iki takım arasında. O gün kendini sahaya daha iyi yansıtan finale çıkacak diye düşünüyorum.

ESRA GÜMÜŞ İki takım da buralara zorlu yollardan geldi. Her iki takım da nerelerden geçip buraya geldiğinin farkında. Zaten Vakıfbank bu kupayı 2 kere müzesine götürmüş, Bizi motive eden şey de bu kupayı daha önce alamamak. Kupayı almak için oraya gidiyoruz. Biz diyoruz ki, keşke iki Türk takımı finalde oynasak. (Bu esnada iki kaptan birbirine sarılıyor) Fakat yönetmelikler gereği bu iki takımı karşılaştırıyorlar. Aslında bu iki takım Avrupa'nın en iyi takımları. Bu yüzden bu iki takımı finalde izlemek daha güzel olurdu.

TECRÜBELİ KAPTANLARDAN DOSTLUĞUN FORMÜLÜ

Futbol ya da basketbolda iki büyük kulübün kaptanlarını bu şekilde göremiyoruz, siz iki tecrübeli kaptan olarak bu dostluğun formülünü nasıl açıklarsınız şeklindeki soruya kaptanlar şu ifadeleri kullandılar

GÖZDE SONSIRMA Ben Esra ile 12 yıldır milli takımda sırt sırta oynuyorum, mücadele veriyoruz. Bizde yani voleybolcularda çok ego olduğunu düşünmüyorum. Maddi şeyler araya girince... Çünkü futbolda çok büyük paralar var. Ama bizde öyle bir şey yok. Bizde gayet herkes kendi yerini bilen, işini isteyerek yapan ve sadece o formayı, Türk Milli Takımı'nın bayrağının orada dalgalanmasını istiyoruz. Bu yüzden hiç aramıza hırslar, egolar girmediği için uzun süredir böyleyiz. İki takım arasında da ben hiçbir zaman kötü bir hırsla mücadele görmedim. Her zaman dostluk olmuştur. Çekişmemiz her zaman sahada kalmıştır.

ESRA GÜMÜŞ Bir Galatasaray ya da Fenerbahçe futbolda neyse, Vakıfbank ve Eczacıbaşı da voleybolda öyledir. Biz kulüp takımlarında hem rakip olduk ama senelerce milli takımda da sırt sırta verip çok önemli maçlar oynadık. Hatta lig sezonunda yoğunluktan daraldığımız zaman, 'hadi milli takım gelse de gitsek' diyorduk. Dışarıda tabii ki arkadaşız dostuz ama sahada da rakibiz. Biz bunu yapmayı ve bunu nasıl yansıtacağımızı bilen sporcularız.

BİZDEN KİM FİNALE ÇIKARSA O ŞAMPİYON OLACAK

İki tecrübeli kaptan da şampiyonun bir Türk takımı olacağını belirterek, şöyle konuştu

ESRA GÜMÜŞ Polonya ev sahibi ve Chemik Police ekibi bu yönden avantajlı. Zaten Polonya'daki maçlarda seyirciler tamamen dolduruyor salonları. Seyirci avantajları var. Ama oraya giden bütün takımların şansı aynı bence. Çünkü bazen çok favori gösterdiğiniz takımlar bir derece yapamıyor. Bazen de çok sürpriz oluyor ve o takım kupayı alıyor. Orada takım oyununu sahaya yansıtan takım başarı elde edecek. Diğer rakibimiz de İtalya'dan Yamamay Busto Arsizio ekibi. İtalyanların önceki dönemlerde her zaman Final Four'da 2 tane takımı olmuştur. Ama biz artık İtalyan takımlarının yerini aldık. Yamamay küçümsenecek bir takım değil. Çünkü onlar da buraya zor maçlar kazanarak geldi. Herkesin bu turnuvada şansı var.

GÖZDE SONSIRMA Bizden finale çıkan takımın şampiyon olacağını düşünüyorum. Evsahibi takım Glinka gibi efsane bir oyuncuya sahip ama, iki Türk takımına baktığımız Chemik Police ve Yamamay Busto Arsizio'dan güçlü olduğunu görüyorum. İtalyan takımları gerçekten tehlikelidir ama bizden kim finale çıkarsa o şampiyon olacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Vakıflar Bankası Gümüş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title