Haberler

Çetinel: "Tarımda Desteklemeler Artacak"

MHP Balıkesir Milletvekili adayı Rafet Çetinel, tarımsal desteklerin MHP'nin tek başına iktidarında iki katına çıkartılacağını söyledi.

MHP Balıkesir Milletvekili adayı Rafet Çetinel, tarımsal desteklerin MHP'nin tek başına iktidarında iki katına çıkartılacağını söyledi.

Bandırma'nın Çakıl Köyünde halka hitap eden Çetinel, hükümetin tarım politikalarını eleştirdi. Ülkede çiftçi olmanın cefaya dönüştüğünü iddia eden Çetinel, "Tarımdaki girdi fiyatları aralıksız artıyor, buna karşılık ürün fiyatları maliyeti karşılamıyor. Hükümetin planlı bir tarım projesi yok. Borç batağındaki çiftçi uzun vadede borçlandırılarak sahte çözümler üretiliyor" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin, "100 Devlet Sözü" adlı seçim beyannamesi olarak halka sunulan projelerden bahseden Çetinel, MHP'nin "Ses Verin Sesiniz Olalım" sloganıyla seçmenden oy istediğini dile getirdi.

Çetinel şunları kaydetti: "Tarıma ve çiftçiye desteğimiz tek başına iktidar olduğumuzda iki katına yani 12, 5 milyar liraya çıkartılacaktır. Hayvancılıkta bütçe desteğimiz yüzde 50 artırılarak 2 milyar liraya yükseltilecektir. Küçük çiftçilerin aldıkları mazot, gübre, ilaç, tohum ve fideden ÖTV ve KDV'yi kaldıracağız. Orta ve büyük ölçekte üretim yapan çiftçilerin tarımsal girdileri üzerindeki ÖTV ve KDV'leri de kademeli olarak yüzde 50 oranında düşüreceğiz. Tarım ve hayvancılıkta ucuz elektrik sistemini kurarak çiftçi ve besicinin üzerindeki bir yükü daha kaldıracağız. Tarımsal ürünler ile et ve sütte garanti fiyat uygulamasına geçireceğiz. Sözleşmeli üretim modeli ile çiftçilerin ürünleri gerçek değerinden pazarlanacak. Hazine arazilerinde tarımsal üretim yapanlar da tüm desteklerden faydalanabilecek. "

- BALIKESİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title