Haberler

Çetin "Hormonlu Binalar" İçin Net Konuştu

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Çukurova hormonlu binaların ilçesi olmayacak.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Çukurova hormonlu binaların ilçesi olmayacak. Herkes projeye uygun hareket edecek. Binayı yapan babamın oğlu da olsa gözünün yaşına bakmam" dedi.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Çukurova Belediye Meclisi'nde, MHP'li üye İsmail Hakkı Gözübatık'ın sorusu üzerine projede öngörülenden daha fazla kat çıkılması ve genişletme demek olan 'hormonlu binalar' ile ilgili tavrını anlattı.

"Projeye aykırı hiçbir inşaata müsaade edilmediğini" vurgulayan Çetin, "Çukurova'da yeterince hormonlu bina var, olmuş zaten. Biz hormonlu binalara kesin biçimde karşı çıktık, çıkacağız ve asla müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

"2+1'İN 4+1 OLMASI MÜMKÜN DEĞİL"

"Çukurova Belediyesi'nde 'alengirli bir iş' olamayacağını artık herkes öğrendi" diyen Başkan Soner Çetin, Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) yetkilileriyle de konuyu paylaştığını belirterek "Onlara 'haksız rekabetin önüne geçtiğimizi' anlattık. Örneğin bir müteahhit projeye uyuyor ve 2+1 olarak projelendirilen dairesini 2+1 yapıyor, ek yok, genişletme yok, bahçeyi içeri alma yok, kat artışı yok yani yasal. Bir diğeri ise 2+1 olan projesini tutup 4+1'e yükseltiyor. Buna sessiz kalamazdık, kalmadık" dedi.

"DÜRÜST ÇALIŞANIN NE SUÇU VAR"

Projeye aykırı binalar konusunda "Biraz yumuşayın" diye tekliflerde bulunulduğuna da dikkat çeken Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, şöyle devam etti:

"Belediye çalışanlarına 'Projeye aykırı hiçbir şey olmayacak' diye talimat verdim. Evet, vatandaşın işini kolaylaştıracağız, çözüm üreteceğiz ama kanundan vazgeçmeyeceğiz. 'Bir kez yumuşayın, idare edin, sonra ne yaparsanız yapın' diyenler oluyor. Hayır, herkes hukuka, ahlaka ve projeye uyacak. Binayı yapan babamın oğlu da olsa gözünün yaşına bakmam. Dürüstçe çalışanın ne suçu var." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Soner Çetin Çukurova Yerel Haberler

500

Yorumlar (3)

kurt:

bu mahkemede öyle bir şahit çıkacak ki soner çetin kesin cezaevine gider

0
0
yanıtYanıtla
urfalı:

gülşen i mahkemeye vermemesi de suç soner çetin suç işlemeye devam ediyor devlete ait çalınan paranın üzerini kapatıyor . bu mahkemede o da sorulacak

0
0
yanıtYanıtla
yusuf:

gülşeni çıkardın peki belediyeden yedigi paralar için neden mahkemeye vermek yerine üstünü kapattın ortagı oldugun dogrumu

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title