Haberler

Çetin: "Halkı Kandıran Siyasetçi Döneminin Kapanmasını İstiyoruz"

Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD), ‘Geleneksel Salı Toplantısı’nda Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’i ağırladı.

Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD), 'Geleneksel Salı Toplantısı'nda Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'i ağırladı.

Sheraton Otel'de gerçekleşen toplantıda konuşan ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, "Adana, verimli tarım toprakları, sanayi kültürü, spor, sanat ve siyaset geçmişiyle Türkiye'nin önde gelen kentlerinden biridir. Her ne kadar son yıllarda işsizlikle anılan bir kent olsa da hemen her alanda var olan potansiyeli geleceğe umutla bakmamızı sağlamaktadır. Kent dinamiklerinden doğacak sinerjinin bu potansiyeli harekete geçireceğine olan inancımızı koruyoruz" dedi.

Kentinin gelişimine katkı koymak üzere yola çıkan belediye başkanlarının zaman kaybetmeden kısa, orta ve uzun vadeli ancak gerçekçi, uygulanabilir projeleri hayata geçirmelerini beklediklerini belirten Sönmez, "Türkiye'de seçim süreçleri, maalesef yatırım ve istihdam olanaklarının rafa kaldırıldığı günleri beraberinde getiriyor. 2015 yılının tam ortalarında yeni bir seçim atmosferine gireceğiz. Bu açıdan bakıldığında Türkiye'de ve bölgemizde ekonomik atılımların ya da planlamaların yine seçim sonrasına bırakılacağı endişesini taşımaktayız" diye konuştu.

"BÖLGESEL SORUNLARA ÇÖZÜM BULUNMALI"

Adana ve Mersin'in tam anlamıyla kalkınması için birlikte hareket edilmesinin zorunluluğunun artık açıkça görüldüğünü dile getiren Sönmez, şunları söyledi:

"Çukurova Bölgesi'nin yatırım açısından tıkanan Marmara Bölgesi'nin tek alternatifi olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Ekonomik, siyasi, sportif, kültürel ve sanatsal yönden aynı kaderi paylaşan Adana ve Mersin'in yeni dönemde yeni başlangıçlara ve önemli atılımlara sahne olması gerekiyor. Adana ve Mersin'in birlikte kalkınması bölgesel işbirliğinin hayata geçirilmesiyle mümkün olacaktır. Belediye başkanlarının bölgesel sorunların çözümüne yönelik girişimlerde bulunacağına inanmak istiyoruz. Siyasi ve kısır çekişmelerin geride kalmasını, ekonomide yaşanan daralmanın yerini büyümeye bırakmasını ümit ediyoruz."

KATILIMCI, ÇOĞULCU BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI

Adana'da seçilmişlerle atanmışların el ele vermesi gerektiğine işaret eden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ise "Adana'nın ileriye götürülmesi yapılacak yatırımlar ve atılacak adımlarla gerçekleşecektir. Geleceğe güvenle ve umutla bakıyorum. Hiçbir zorluk beni yıldırmıyor. Bahanelere ve gerekçelere sığınmıyorum. Belediyenin kaynaklarını ve gelirlerini artıracağız. Borç bırakmayacağız. Devasa projeleri bir bir hayata geçireceğiz. Tek amacım siyasetten ayrıldıktan sonra arkamızdan güzel şeyler söyletebilmektir. Çocuklarıma bırakacağım en büyük miras güzel bir isim olacaktır" dedi.

Katılımcı, çoğulcu belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini kaydeden Soner Çetin, "Kentimiz ne çektiyse, 'her şeyi ben bilirim' diyenlerden çekti. Bir belediye başkanının her konuyu bilmesi hayatın olağan akışına aykırı. Belediye başkanı doğru, uzman kişilerle çalıştığı sürece her konuyu bilmesine gerek yok" diye konuştu.

2 Nisan 2014'te görevi devraldıklarını hatırlatan Soner Çetin, "Halka söz verdik. Her Cuma 'Halk Toplantısı' yapacağız. 4 Nisan Cuma günü sözümüzü yerine getirdik. Halk Toplantısı'nı başlattık. İlk toplantılarda yüksek katılımlar oldu. Halk, belediye başkanını karşısında görmek, sorunlarını direkt olarak belediye başkanına ve ekibine iletmek ister. Biz bunu gerçekleştiriyoruz" dedi.

Halk toplantılarında küfür hariç her şeyin serbest olduğuna işaret eden Çetin, "Tüm ekibimizle halkın karşısına çıkıyoruz. Görüş alışverişinde bulunuyoruz. Bize küfretmeyin yeter diyoruz. Halk toplantılarımız müthiş bir demokrasi platformu haline gelmiş durumda. Verimli toplantılar oluyor. Cuma bu toplantılarını sonuna kadar devam ettireceğiz" şeklinde konuştu.

HALKI KANDIRAN SİYASETÇİ ANLAYIŞINA SON

Çukurova'da mahalle muhtarlarını çok önemsediklerini dile getiren Soner Çetin, "Muhtarları belediyemizin temsilcisi gibi görüyoruz. İyi diyaloglarımızı sürdürüyoruz. Hangi siyasi partiye mensup olmaları bizim için önemli değil. Yerel seçimler 30 Mart'ta bitti. 30 Mart'tan itibaren partili kimliğimizi bir kenara koyduk, halkın tamamını kucaklamaya başladık. Eşit, adil hizmet götürmek zorundayız. Her ayın ilk Pazar günü muhtarlarla mutlaka toplantı yapıyoruz. Esnaflarımızla da görüş alışverişi yapıyoruz" dedi.

Çukurova'da hayata geçirilen 'Kent Danışma Kurulu'nun da katılımcı ve çoğulcu demokrasi anlayışının bir ürünü olduğunu söyleyen Çetin, şöyle konuştu:

"50'ye yakın kendi alanlarında çok önemli ve değerli insanlardan oluşan bir toplulukla beraber çalışıyoruz. Konuşulan konular toplantılarda kalmayacak, öneriler doğrultusunda projeler geliştirip hayata geçireceğiz. Bu toplantılarda sadece Çukurova'yı değil Adana'nın tamamını konuşuyoruz. Çalışmalarımızı bu anlayışla sürdüreceğiz. Halkı kandıran siyasetçi döneminin kapanmasını istiyoruz. 8 aydan bu yana projelerimizin startını verip bazılarını sonlandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gün geçtikçe daha iyi olacağını 'Halk Toplantıları'nda dile getirilen sorun sayısının azalmasından anlıyorum.

En önemli projelerimizden biri 'Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi'dir. Adana için de çok önemli bir yatırımdır. İnşaat sektörünün önünün açılması demek Adana'da birçok kalemin harekete geçmesi demektir. Kısmen de olsa istihdam sorununun çözülmesi, esnafın rahat nefes alması, ekonominin hareketlenmesi demektir. 4 milyarlık bir yatırımı başlatacak olmanın heyecanı içerisindeyiz. Adana'da bir tek sembol bina yok. Seyir tepesi Belediye Evleri Mahallesi'nde düşündüğümüz bir projedir. Adını da 'Pamuk Kule' olarak düşünüyoruz. Kafeteryaların, restoranların olduğu dönen bir kule gerçekleştireceğiz. Altyapı, çevre düzenlemesi ve yeşil alanlarıyla yeni bir şehir yapacağız. Mayıs veya Haziran ayında yıkım çalışmalarına başlayacağız. Adana'nın marka değerini artıracak bir projeyi hayata geçireceğiz. 20 yıldan bu yana kangren olmuş bir imar problemiyle karşı karşıyayız. Adana'da imar, dar bir yere sıkışmış kalmış, arsa fiyatları son derece artmış durumda. Maalesef yatırımcıların birçoğunun Adana'dan kaçmaya başladığını tespit ettik. Bu nedenle imar sorununu çözmemiz gerektiğini biliyorduk. Kısa bir süre içerisinde yetkililerle gerçekleştirdiğimiz uzlaşma sonucu 9 bin 410 dönüm alanda imar sorununu çözdük. Adana'nın kuzeyindeki diğer imar sorununu da ortadan kaldıracağız. Adana'nın en değerli yerlerinde yapılaşma, şehirleşme başlayacak. Bunun için 'Kent Estetiği Kurulu' kurduk. Projelere aykırı inşaatlara kesinlikle izin vermeyeceğiz. Üzülerek söylüyorum ki, 18 inşaatı mühürlemiş durumdayız. Bu konuda katı, tavizsiz tutumumuzu sürdürmek zorundayız. Yeni imara açılacak yerlerde daha hassas davranılması gerektiğini belirtmek istiyorum."

ADSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Cahit Sınmaz, OSB İşadamları Derneği Başkanı Mustafa Akalın, Çukurova Belediye Başkan Yardımcıları, ADSİAD Yönetim Kurulu ve ADSİAD üyelerinin katıldığı toplantının son bölümünde soru-cevap bölümüne geçildi.

ADSİAD Geleneksel Salı Toplantısı'na katılan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'e ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez ve Yönetim Kurulu tarafından işlemeli Osmanlı tabağı hediye edildi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Sönmez Soner Çetin Çukurova Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title