Haberler

Çetin Emeç Gazetecilik Ödülleri Sahiplerini Buldu

* Çetin Emeç Gazetecilik Ödülleri sahiplerini buldu. Doğan Haber Ajansı Şanlıurfa Muhabiri Ali Leylak'ın, 'Savaş Yarası' adlı fotoğrafı övgüye değer bulundu.

Haber- Kamera: Mehmet AKTARAN - Enver ALAS / İSTANBUL DHA

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Hürriyet Gazetesi'nin birlikte düzenlediği 'Çetin Emeç Gazetecilik Ödülleri' Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen törenle sahiplerine dağıtıldı. Törene, Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan'ın eşi Sema Işıl Doğan, Çetin Emeç'in eşi Bilge Emeç, kızı Mehveş Emeç Birol, damadı Özalp Birol, torunu Selin Birol, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, eski Dışişleri Bakanı Vahit Halefoğlu, eşi Zehra Halefoğlu, gazeteci Uğur Dündar, Doğan Hızlan, Haluk Şahin, Derya Sazak, Vahap Munyar, Pınar Türenç, organizatör Erkan Özerman, Berna Tokar ve Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili İlhan Cihaner'in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

"ÇETİN EMEÇ TANIDIĞIM EN DEĞERLİ İNSAN VE GAZETECİ"

Törenin açılış konuşmasını yapan gazeteci Uğur Dündar, 1990 yılında uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden gazeteci-yazar Çetin Emeç'in tanıdığı en değerli insan ve gazeteci olduğunu ifade etti. Dündar, 'Gazeteciliğin içine savrulduğu bu kaotik atmosferde, bu yok etme savaşlarında ve bu biat yarışlarında Çetin Emeç, kalemiyle giderek daha da anıtlaşırdı. Gazetecilik mesleğini koruyabilmek için gerekirse hayatını bile feda etmeyi göze alabilirdi. Zaten bu uğurda yaşamını yitirdi. Onu ne yazık ki en verimli olacağı çağda, genç yaşında yitirmek durumunda kaldık. Gazeteciliği, sadece halkın gerçekleri önünde eğilmek, onun dışında hiç bir güçe itaat etmemek, onun önünde eğilip bükülmemek ve biat etmemek anlamına geldiğini çok iyi bilirdi" diye konuştu.

"ÇETİN BENİM AĞABEYİMDİ"

Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç ise çoktandır kimselere ağabey diyemediğini belirterek, 'Artık yaşım o noktaya geldi ki Galatarasay ile ilgili toplantı olduğunda hep küçüklerim geldiğinden ağabey diyemiyorum. Ama Çetin benim ağabeyimdi. Galatasaray'da iki sınıf farklı büyüğümdü ve hakikaten vakfın kuruluşunda büyük katkısı olmuştur. Öğretici olmuştur. Daima Galatasaray ile ilgili her türlü yazının yazılmasında, toplumla buluşmamızda ve Galatasaray camiası içinde olmamızda öncü olmuştur. Her yazıyı yazan odur, her yazıyı kontrol eden odur. Hem bir ağabey olarak hem iyi bir idareci olarak ondan çok şey öğrendim ve onu devam ettirdimö dedi.

Son yıllarda eğitim seviyesinin düştüğünün altını çizen Kıraç sözlerini şöyle sürdürdü:

"TÜRKİYE'DE MAATTEESÜF 30 SENEDİR EĞİTİMDE KADEME KADEME GERİYE GİTMİŞİZ"

"Ne yazık ki Türkiye'deki eğitim sistemi çok hızlı bir düşüş içindedir. Bu sene 135 ülke arasında 127'nciyiz. Halbuki ekonomik büyüklüğümüz bakımından ilk 20 içinde olan bir ülkeyiz. Eğitim seviyesi bu kadar düşük olmaması lazım. Bunu değiştirmek mecburiyetindeyiz. Bunu değiştirebileceğimiz müddetçe ayakta kalabileceğiz. Bu hastalığın başlangıç tarihini araştırırsanız 30 yıl arkaya gidiyoruz. Türkiye'de maatteesüf 30 senedir eğitimde kademe kademe geriye gitmişiz" İnan Kıraç'ın konuşmasının ardından Çetin Emeç'in kızı Mehveş Emeç, davetlilere, piyanoyla, Ludwig Van Beethoven ile Fderic Chopin'in eserlerinden oluşan mini bir konser verdi.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Konserin ardından, Çetin Gazeteci Doğan Hızlan başkanlığında Özalp Birol, Uğur Dündar, Fikret Ercan, Prof. Dr. Yasemin İnceoğlu, Öznur Kalender, Turgay Olcayto, Doç. Dr. Mehmet Sağanak, Prof. Dr. Haluk Şahin, Pınar Türenç ve Prof. Dr. Dilruba Çatalbaş Ürper'den oluşan seçici kurulun belirlediği ödüllerin dağıtım törenine geçildi. Törende ilk olarak haber dalında ödül kazananlara ödülleri takdim edildi. Eski Bakan Zafer Çağlayan'ın 700 bin TL değerindeki saatine ilişkin vergi cezası makbuzunu bularak yazdığı 'İşte Belgesi" başlıklı haberle ödüle layık bulunan Hürriyet Gazetesi muhabiri Arda Akın ödülünü Uğur Dündar'ın elinden aldı. Dündar ayrıca, 'Koruyu da satmışlar" başlıklı haberiyle Övgüye Değer bulunun Cumhuriyet Gazetesi'nden Aykut Küçükkaya ile "Kesilen alan 125 futbol sahası büyüklüğünde" başlıklı haberle Yerel Basın Teşvik ödülünü alan 'İşte Çanakkale Gazetesinden İlyas Çolak'a da ödüllerini verdi. Fotoğraf dalında, Soma Maden Kazası'nda çektiği 'Madenci ve Babası' fotoğrafıyla birinci olan Agenci France-Presse (AFP) foto muhabiri Bülent Kılıç ise ödülünü Gazeteci-Yazar Doğan Hızlan'dan aldı. Hızlan, 'Savaş Yarası' fotoğrafıyla övgüye değer bulunan Doğan Haber Ajansı Şanlıurfa Muhabiri Ali Leylak ile 'Hiç Yakışmadı' başlıklı fotoğrafıyla Yerel Basını Teşvik Ödülünü kazanan Demokrat Kocaeli gazetesinden Şive Bağdiken'e de ödülünü taktim etti. Önce Vatan gazetesinden Oğuz Gürel ise 'Dolar'ın Düşüşü" konulu karikatürüyle, karikatür dalında ödülünü aldı. Tören sonunda Emeç ailesi adına konuşan Çetin Emeç'in oğlu Mehmet Emeç törene katılanlara teşekkürlerini iletti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Galatasaray Uğur Dündar İnan Kıraç Çetin Emeç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title