Haberler

Çetin Emeç'e Saygı Gecesi...

* 25 yıl önce öldürülen Çetin Emeç, ailesi ve sevenleri tarafından anıldı.

Haber: Uzay KESMEN - Kamera: Özgür EREN / İstanbul DHA

7 Mart 1990 tarihinde Suadiye'deki evinden çıktığı sırada şoförü Sinan Ercan ile birlikte öldürülen dönemin Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çetin Emeç, Beşiktaş Belediyesi tarafından Akatlar Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Ustalara Saygı" etkinliğinde anıldı. Anma gecesine, Çetin Emeç'in eşi Bilge Emeç, oğlu Mehmet Emeç, kızı Mehveş Emeç ile aile dostları, sevenleri ve çok sayıda meslektaşı katıldı. Etkinlik, davetlilere verilen kokteyl ile başladı. Ardından da Gazeteci Çetin Emeç'in hayatının anlatıldığı bir barkovizyon sunumu yapıldı. Sunum sonrasında da katılımcılar sahneye çıkarak Çetin Emeç'i anlatan konuşmalar yaptı.

"ÇETİN EMEÇ ÇOK DEĞERLİ BİR GAZETECİYDİ"

Katılımcılar arasında yer alan Uğur Dündar bir dönem çalışma arkadaşı olduğu Gazeteci Çetin Emeç'le arasında geçen bir anıyı, davetlilerle paylaştı. Dündar, " Çetin Emeç'le aynı kattaydı ofislerimiz. Hep benim bulunduğum odanın yanındaki koridordan geçer ve başını çevirerek benim orada olup olmadığına bakardı. Ben de onun yalnız olmadığını ve tek başına o saatlere kadar çalışmadığını anlatabilmek, kendi düşünceme göre moral verebilmek, bizim bir ekip olduğumuzu hissettirebilmek için, işlerim bitse de bir şeyler uydururdum ve o çıkıncaya kadar gazetede kalmaya çalışırdım. Yine böyle geç bir saatte yanıma geldi ve 'Uğur ben senin işinin bittiğini biliyorum. Beni mutlu etmek için kalıyorsun burada, eksik olma' demişti. Çetin Emeç çok değerli bir gazeteciydi" diye konuştu.

"O TARİHTE GAZETECİLİK DAHA CİDDİYE ALINAN BİR İŞTİ"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu da, "Ben Çetin Bey ile muhabir olarak tanıştım. Yani sokaktan geldim. O tarihte gazetenin sayfaları fotokopi ile çoğaltılırdı. Tek okuyan Çetin Emeç'ti. Baştan sona bütün gazeteyi okur. Türkçe hatalarını, imla hatalarını, mantık hatalarını çıkartır. Adamın suratına tokat gibi indirirdi. Gelir muhabirin başına oturur, bu haberi böyle yazmışsın; ama şöylesi daha iyi olabilir miydi diye başlardı. Meslek içi eğitim dersi verirdi. O tarihte gazetecilik daha ciddiye alınan bir işti. Ama Çetin Bey bu işi kırmızı kalem ile yapardı. Senatör kaleminin ucu ile yapardı" şeklinde konuştu.

KIZI MİNİ BİR KONSER VERDİ

Çetin Emeç'in kızı Mehveş Emeç Birol sahneye çıkarak, davetlilere piyano eşliğinde mini bir konser verdi.

Çetin Emeç'in oğlu Mehmet Emeç ise babasıyla ilgili şu anısını anlattı:

"Bir Cumartesi akşamıydı. Gece yarısı gazetedeydim. Babamın masasına da kurulmuşum. O anda odaya bir ofis boy girdi. ve ben tabi, iyi akşamlar dedim ve çocuğu geçiştirdim. Babam ileriden bunu gördü. Dedi ki bana, 'Bak sen kim olduğunu zannediyorsun.' O sırada çocuk da halen daha odadaydı. Babam bana, 'Külahları değişiriz bak' dedi ve çocuğun emekçi olduğundan bahsetti. 'Çocuk, bu yaşında cumartesi akşamı burada, ve sen de orada oturuyorsun' dedi. Bunun üzerine ben özür diledim ve utancımdan da gazeteyi okuyamadım. Bu benim babamla geçirdiğim, en anlamlı, en kalıcı, en güzel anıdır"

Anma programının ardından Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar tarafından Çetin Emeç'in eşi ve çocuklarına çiçek takdim edildi; davetliler ile birlikte toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uğur Dündar Çetin Emeç İstanbul Suadiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title