Haberler

Çetin Doğan'ın Eşi Hakim Karşısında

Balyoz davasının 1 numaralı sanığı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın eşi Nilgün Doğan ve diğer sanıklarından emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk'un eşi İrem Kutluk 'toplantı ve gösteri yürüyüşlerini düzenleyen kanuna muhalefet' suçalamasıyla hakim...

Balyoz davasının 1 numaralı sanığı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın eşi Nilgün Doğan ve diğer sanıklarından emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk'un eşi İrem Kutluk 'toplantı ve gösteri yürüyüşlerini düzenleyen kanuna muhalefet' suçalamasıyla hakim karşısına çıktı.

CHP milletvekili Birgül Ayman Güler : Bu davanın adı 'Çaput Davası'

Haber - Kamera : Cem TURSUN / İstanbul DHA Nilgün Doğan ve İrem Kutluk, 5 Mayıs 2011 tarihinde Hıdırellez'e denk gelen duruşmada "Vardiye Bizde Platform" üyeleriyle birlikte Silivri'ye getirdikleri gül fidanına dileklerini asmış, Silivri Cezaevi önündeki yolu trafiğe kapatmışlardı. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma yürütülmüş ve ikili hakkında dava açılmıştı. İki şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede,Silivri Cezaevi yanındaki duruşma salonundaki gösteriye katılanların, şüphelilerin sevk ve yönlendirmeleriyle protesto amaçlı olarak yolu trafiğe kapattıkları Nilgün Doğan'ın jandarma aracının önüne geçerek ilerlemesini engellediği belirtildi. engel olduğu aracın "toplantı ve gösteri yürüyüşlerini düzenleyen 2911 sayılı kanuna muhalefet" suçlamasıyla 1.5 yıl ile 3 yıl arası hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Davanın ilk duruşması ise Silivri 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülüyor.

DOĞAN VE KUTLUK'A DESTEK Nilgül Doğan ve İrem Kutluk'a destek olmak için aralarında CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi Silivri Adliyesi önünde toplandı. Vardiya Bizde Platformu ve CHP Kadın Kolları üyelerinden oluşan grup, adliye önünde bir süre bekledi. Ardından grup duruşmayı izlemek üzere adliyeye girdi.

"ÇAPUT DAVASI"

CHP milletvekili Birgül Ayman Güler de adliye önünde yaptığı açıklamada, "Bu davanın adı 'Çaput Davası' İsterseniz 'Hızır' davası. Hıdırellez'de eşlerimiz vatanseverdir, haksız yere yargılanıyorlar diye hisseden sanık eşlerinin bir gül fidanına 5 Mayıs 2011'de bağlamaları nedeniyle açılmış bir davadır. Biz burada destek amacıyla bulunmuyoruz, biz burada protesto amacıyla bulunuyoruz. Çünkü hiçbir yargılama sanığı aşıp ailelere uzanamaz. Burada dava ailelere uzandı. Eşler ve çocuklar yargılanmaya başlandı. Roma hukundan beri suçun şahsiliği ilkesi vardır. Biz Roma hukukunun da gerisinde kalmaya başladık. Bunu yani hukuk devleti katliamını, haksız yargılanmayı ve özellikle eşlere uzanan bu tehdidiprotesto etmek için buradayız" ifadesini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

ali deniz kutluk nilgün doğan irem kutluk çetin doğan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title