Haberler

Çetin'den İşkur'a Kontenjan Tepkisi

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, İş-Kur’un istihdama destek için başlattığı proje kapsamında belediyelerine kontenjan ayırmadığını belirterek, "Bu yapılan adaletsizliği kabul edemeyiz" dedi.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, İş-Kur'un istihdama destek için başlattığı proje kapsamında belediyelerine kontenjan ayırmadığını belirterek, "Bu yapılan adaletsizliği kabul edemeyiz" dedi.

Çetin, düzenlediği basın toplantısında, kamu kurumlarına İş-Kur tarafından sağlanan istihdam desteğinin Çukurova Belediyesi'ne "sıfır eleman" olarak yansıtıldığını ifade ederek, Kültür Bakanı Ömer Çelik, Adana Valisi Mustafa Büyük ve AK Partili milletvekilleriyle bürokratların, Çukurova Belediyesi'ne yönelik negatif ayrımcılığa müdahale edeceğine inandığını söyledi.

Çukurova'daki bir mahalleden bile küçük Aladağ Belediyesi'ne dahi 150 işçi kontenjanı ayrılıp Çukurova'yı yok saymanın akılla, mantıkla, adaletle, tarafsızlıkla izah edilebilecek bir durum olmadığını ifade eden Çetin, "Bu liste partizanlık listesidir. Bu liste, aklı başında hiçbir insanın kabul edemeyeceği bir ayrımcılık belgesidir" dedi.

Adana'nın işsizlik konusundaki acı halini başkan seçildikten sonra çok daha iyi anladığını söyleyen Çetin, Kültür Bakanı Çelik, AK Partili milletvekilleri ve Adana Valisi Büyük'e seslendi:

"Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ömer Çelik'e sesleniyorum. Sayın Bakanım lütfen bu adaletsiz ve haksız anlayışa müdahale edin, 'dur' deyin. Adana'mızın AK Partili milletvekillerine sesleniyorum; sayın vekillerim, 'Kraldan çok kralcılık' yapan İş-Kur İl Müdürüne müdahale edin, Adana'ya atandığında büyük bir umut olan Sayın Valimiz Mustafa Büyük, lütfen gereğini yapıp bu yanlışlığa izin vermeyin. Çukurova Belediyesi'nin de hak ettiğine inandığım ek işçi kontenjanı imkanından bizi de yararlandırın. Belediyemize başvuran 12 bin işsiz içinden en zor durumdaki sınırlı sayıda insanımız da evine ekmek götürebilsin." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Soner Çetin Çukurova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title