Haberler

Çetin: "Belediye Evleri Dikmen Vadisi'nden Güzel Olacak"

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, spekülasyon konusu yapılan Belediye Evleri'ndeki olası kentsel dönüşüm için "Halkın onayını almadan adım atmayacağım, bu projede halkın avukatı benim" diye söz verdi. Çetin, "Ankara'daki Dikmen Vadisi'nden de güzel bir proje olacak, gurur duyacaksınız, çağdaş konutlarda oturacaksınız" dedi.

Hemen her hafta tartışma konusu olan Belediye Evleri Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm konusu Halk Günü'nde yine masaya yatırıldı. Durmuş Aksakal adlı yurttaşın sorusunu yanıtlayan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, projede halk lehine bazı düzeltmeler yapıldığını vurgularken "Sizleri endişeye sevk edenler, pembe yalanlar atanlar gerçeği anlatmıyorlar. Gerçek şu: Evinize karşılık çok daha kaliteli, çağdaş evlerde oturacak, üste para vermeyecek, iki kez taşınma, her ay kira yardımı yapılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanımız projeyi imzalar imzalamaz halka gideceğiz" diye konuştu.

Belediye Evleri'ndeki kentsel dönüşüm gerçeğinin, Koza TV'deki tartışma sırasında anlaşıldığına dikkat çeken Başkan Soner Çetin, "rant var" biçimindeki söyleme karşı çıktı. Çetin, "Ben rant sözcüğünü hiç sevmedim, kentsel dönüşümle birlikte evleriniz kat be kat değer kazanacak ya, mesele bu. Gelin şuna rant değil de değer artışı diyelim. Belediyenin çıkarı diyorlar. O da yanlış. Nasıl ki sizlerin evi, dükkanı varsa belediyenin de yeri var, hakları var. Ama benim tek mutluluğum Dikmen Vadisi'nde yer alan evlerden daha güzel daha çağdaş evlerde oturunca 'Allah razı olsun' diyecek olmanızdır" dedi.

Belediye Evleri'ndeki kentsel dönüşümle ilgili toplam yatırımın Cumhuriyet tarihinde Adana'ya bir defada yapılan en büyük yatırım olacağını vurgulayan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Boş sözlere kanmayın. Sizleri TOKİ'nin eline bırakmak istemiyoruz. TOKİ'nin uygulaması malum; evinizi alır başka yerden verir, kalitesi tartışmalıdır ve üste para alır. İkincisi burada eski parayla 6 milyarlık yatırım olacak, firmaların alt taşeronları ve çalışacak kişiler Belediye Evleri, Çukurova ve Adana'dan, malzemeler de yine Adana'dan olacak" ifadelerini kullandı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Soner Çetin Çukurova Dikmen Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (2)

yusuf:

zekeriya şendul ramazan atiksuere mahkemade kullanması için hangi bilgileri verdi

0
0
yanıtYanıtla
kadir:

belediye evleri projesi için yapılan pazarlık ve oradan elde edeceginiz rantı anlat ali arslanlıoglu bu işin neresinde onu anlat

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title