Haberler

Çeşmelerinden Su İçilebilen Şehir Kayseri

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç yaptığı açıklamada, Kayseri ilinin çeşmelerinden su içilebilen nadir şehirlerden biri olduğunu bildirdi.

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç yaptığı açıklamada, Kayseri ilinin çeşmelerinden su içilebilen nadir şehirlerden biri olduğunu bildirdi.

İçme suyu ile araba yıkamayınız…

Kayseri içme suyu kaynakları bakımından şanslı olduğunu ve Erciyes Dağı'nın bu nimetinden yararlandığını, çünkü su kaynakların eriyen kar suları ile oluştuğunu belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, içme suyu kaynaklardan doğrudan ev ve iş yerlerine verilmediğini birçok işlem ve çalışma sonucunda tüketiciye ulaştırıldığını belirtti.

Maliyeti olan su ile…

İçme suyu için su kanalları döşendiğini, belirli aralıklarla ilaçlama yapıldığını, suyun meyilli alanlarda pompalar ile yukarı ulaştırıldığını, depolama ve döşeme hatlarının bakım ve onarımı gibi birçok maliyeti bulunduğunu bunun için israflı kullanılması gerektiğini ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları kaydetti:

Suyumuzun kıymetini bilelim.

"Kayserimiz çeşmelerinden su içilebilen ender şehirlerdendir. Bu şehir halkı için bir nimettir. Erciyes Dağımızın Kayserililere bir hediyesidir. Bugün büyükşehirlerin tamamına yakınında içme suyu yerine damaca suyunu, şişe suyunu içme suyu olarak kullanılmaktadır. Ama Kayserimizde günlük olarak tükettiğimiz su ile içme suyunun kaynağı aynıdır yani ev ve işyerindeki çeşmelerimizdir. Üstelik temizliği, tadı ve kokusu ile örnek gösterilen bir sudur. Bunun için kıymetini bilelim ve israf etmeyelim." - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Memduh Büyükkılıç Melikgazi Erciyes Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title