Haberler

Çeşme'ye Yapılması Planlanan Yat Limanı Çed Sürecinde

Çeşme’ye ikinci bir marina kazandırmak için Şifne Mahallesine yapılmak istenen yat limanı projesinde sona yaklaşılıyor

Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Şifne mahallesine yapılacak yat limanının Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) sürecinde olduğunu bildirdi.

Tütüncüoğlu, yaptığı açılamada, marinanın hayata geçirilmesi için uzun süredir çalışma yapıldığı belirtti. Süreci hızlandırmak için başta yat limanı geri sahasının plana esas jeolojik etüdü olmak üzere birçok çalışmanın belediye tarafından yapıldığına değinen Tütüncüoğlu, alanın 13 dönümlük bölümünün yatların bakım ve onarım yapılabileceği tekne park sahası, geri kalan 40 dönümlük bölümünün ise sosyal ve idari binalar ile altyapı ve teknik birimlere ayrılmasının öngörüldüğünü kaydetti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından ÇED raporu sürecinde Çeşme'de yapılan toplantıda halk görüşü alındığını ve Ankara'da format belirleme toplantısının da olumlu geçtiğine işaret ede Faik Tütüncüoğlu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Projenin zaten 2005 yılında ÇED raporu olumlu sonuçlanmış fakat 7 yıl süresince yatırıma başlanmadığı için karar iptal olmuştu.  Bu sefer gerçekleşmesini umduğumuz projenin 700 yat kapasiteli olması planlanıyor. Projenin dünyanın en iyi şehir içi marinalarından biri seçilen Çeşme Marina'da olduğu gibi halk ile kaynaşan, halkın kenarında oturup zaman geçirmekten keyif alacağı bir mekan olmasını hedefliyoruz. Yat limanlarının kentlere ekonomik ve prestij açısından getirisi çok büyük. Yapılacak yeni yat limanının da birçok yerde olduğu gibi kentten kopuk olmak yerine onunla ve ilçedekilerle iç içe olması kente yeni bir sosyal yaşam alanı daha kazandırması amacındayız. Doğru proje Çeşme, İzmir ve Türkiye'nin popülerliğini ve cazibesini artırır." - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

İzmir Çeşme Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title