Haberler

Çeşme Sakız Koçları ile Şenlendi!

Çeşme Belediyesi tarafından, bölgeye has bir ırk olan Sakız Koyunu yetiştiriciliğine dikkat çekmek üzere düzenlenen, "5. Sakız Koyunu Şenliği" Çeşme'yi bayram yerine çevirdi.

Yetiştiricilerin Çeşme sokaklarını davul ve zurna eşliğinde arşınladığı Kortej yürüyüşüyle ile başlayan şenlik, Çeşme halkı ile sektör temsilcileri yanında yerli ve yabancı turistlerden de büyük ilgi gördü. Çeşme Kültür ve Turizm İlçe Eski Müdürü ve Belediye Meclis üyesi Osman Kabasakal'ın keyifli sunumuyla gerçekleşen şenlikte Cumhuriyet Meydanı'nda sahneye çıkan zeybek ekibi büyük alkış alırken; açılış konuşmasını yapan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç yerel üretimin önemine vurgu yaptı.

YEREL DEĞERLER YAŞATILMALI

Festivalin amacının, bölgeye has bir ırk olan sakız koyununun yetiştiriciliğine dikkat çekmek olduğunu belirten Başkan Dalgıç, ilçenin önemli bir dokusu olan sakız koyununu yaşatmak, geliştirmek ve turizm değerini arttırmayı hedeflediklerini kaydetti. Festival kapsamında yapılacak yarışmalarda sadece güzel koyunları değil, sakız ırkının özelliklerini en iyi taşıyan ve gösteren koyunların sahiplerini ödüllendirdiklerini belirten Başkan Dalgıç, Çeşme'nin ırkın en iyi korunduğu bölgelerin başında geldiğini söyledi. Dalgıç, Sadece Sakız ırkı değil, Çeşme'ye özgü kavun ve sakız ağacı gibi yerel değerlere de uluslar arası nitelikteki organizasyonlar ile sahip çıkmayı sürdüreceklerini ifade etti.

YETİŞTİRİCİ ÖZ DEĞERİNE SAHİP ÇIKTI!

Yok olma ve karışma tehlikesi altında kalmış olan Sakız ırkının, Islah çalışmaları, festival ve diğer etkinliklerle ari kalmasının önemine dikkat çekmeyi amaçladıklarını belirten İzmir Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer ise Birlik olarak, "Halk Elinde Islah çalışmaları" ile Çeşme'de Sakız koçu, Karaburun'da ise Karaburun Kıl Keçisine sahip çıkıldığını, genetik ıslah çalışmalarının "Milli bir mesele" olduğunu kavrayan küçükbaş hayvan yetiştiricisinin kendi öz değerlerini koruyarak büyük bir iş başardığını kaydetti.

ÇEŞME'NİN GÜZELLERİ SAKIZ GİBİ

Irk özelliklerini en iyi taşıyan sakız koçu, toklu ve kuzuların ödüllendirildiği güzellik yarışmasında ise koyun kategorisinde; Levent Kunter birinci, Hasan Saatli ikinci, Tufan Ekmekçioğlu ise üçüncü oldu. Toklu kategorisinde; Hulusi Baysal birinci, Deniz Özdirin ikinci ve Kazım Beyaz üçüncü olurken; En Güzel Sakız Koçu Kategorisinde ise Hulusi Baysal birinci, Levent Kunter ikinci ve Ahmet Şimşek üçüncü oldu. Yarışmada 1.'ler 5000, 2.'ler 3000 ve 3.'ler ise 2000 TL'lik para ödülünün sahibi oldu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muhittin Dalgıç Karaburun İzmir Çeşme Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title