Haberler

Çeşme Kıyılarını Temizleme Çalışmaları Devam Ediyor

İZMİR'in Çeşme İlçesi açıklarında yaklaşık bir ay önce Pırasa Adası yakınlarında karaya oturan 'Lady Tuna' adlı geminin gövdesinde oluşan yırtıktan denize sızan yakıtı temizleme çalışmaları devam ediyor.

İZMİR'in Çeşme İlçesi açıklarında yaklaşık bir ay önce Pırasa Adası yakınlarında karaya oturan 'Lady Tuna' adlı geminin gövdesinde oluşan yırtıktan denize sızan yakıtı temizleme çalışmaları devam ediyor. Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Dalgıç, taşların tek tek temizlendiğini, çalışmaların yaklaşık 3 ay daha süreceğini belirtirken, Çeşme'de rezervasyon iptali iddialarını da yalanladı.

Panama bandıralı 'Lady Tuna' adlı gemi, 18 Aralık Pazar günü Çeşme açıklarında Pırasa Adası yakınında karaya oturmuştu. Kaza sırasında gövdesinde oluşan yırtıklardan sızan akaryakıt, denizi ve Çeşme sahillerini siyaha boyamıştı. Kazaya ve kirliliğe geç müdahale tartışmalarıyla başlayan temizlik çalışmaları uluslararası tecrübesi olan bir firma tarafından sürdürülüyor. Çalışmaları yakından takip eden Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme sahillerindeki son durum hakkında bilgi verdi. Temizlik çalışmalarına havuzlar oluşturularak başlandığını söyleyen Dalgıç, "Etap etap havuz içi temizleniyor. Kaya ve taşlar tek tek işlem görüyor, özel solüsyonlarla temizleniyor. Her taşın temizleneceğini düşünürsek 3 ay daha zamanımız var" dedi.

'DALGIÇLARLA KAZA YERİNİ KONTROL EDECEĞİM'

Bu bölgede yaşadığına dikkat çeken Başkan Dalgıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bölgemde sıkıntı şikayet olmaması için elimden gelen çabayı gösteriyorum. 3 ay buna katlanacağız. Havaların da sert geçmesi çalışmamızı kolaylaştırıyor. Bu temizleme çalışmaları bittikten sonra geminin bulunduğu yerde, dalgıçlarla araştırma yaptıracağım. Zeminde bir tortu, bir kirlilik var mı kendim de baktıracağım."

Kirlilik nedeniyle Çeşme'deki tatil rezervasyonlarının iptal edildiği iddialarının doğru olmadığını söyleyen Dalgıç, "Geçen yıl sıkıntı yaşamadık, bu yılın daha da iyi olacağını düşünüyorum" dedi.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muhittin Dalgıç İzmir Çeşme Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title