Haberler

Çeşme Kent Konseyi'nin Gündemi Bayram Tatili ve Yaşanan Sıkıntılar Oldu!

Çeşme Kent Konseyi’nin toplantısında gündemi bayram ve yaşanan sıkıntılar oluşturdu.

Çeşme Kent Konseyi'nin toplantısında gündemi bayram ve yaşanan sıkıntılar oluşturdu. Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kerman, kısa bir süre önce trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Çeşme Belediyesi Fen İşleri eski Müdürü Fatih Taylan için üzüntülerini dile getirdi.

Kerman, Ramazan Bayramı'nda Çeşme'nin ciddi bir yoğunluk yaşadığını belirterek, "Çeşme bayramda inanılmaz kalabalıktı. İşletmecilerin kazancı beklentilerden yüksek oldu. Kalite düştü ama ilçede çok sayıda insan vardı. Tabii ki bu kalabalığın negatif etkisi de oldu. Kanalizasyonla ilgili talihsizlikler yaşadık. Bazı ev ve işyerlerinde dolup taşmalar oldu. Sularımız kesildi. Ayrıca çok yoğun bir trafik vardı. Maalesef üzücü kazalar oldu" dedi.

Çeşme Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyelerinden Ahmet Subay, Çeşme'nin hizmet kadrosu, alt yapısı maalesef kış sezonuna göre olduğunu belirterek, "Çeşme'nin hizmet kadrosu nüfusuna göre düzenlenmiş. Çeşme'nin kanalizasyon sisteminde birkaç ayrı yerinde patlama oldu. Kanalizasyon sisteminde pompalama problemi var. Bu arızalar neticesinde ciddi koku problemi yaşandı. Gelen giden burnunu kapatarak gezdi. Çeşme gibi turistik bir bölgeye bu yakışmıyor. Uganda'ya bile yakışmaz. Burası Çeşme!" diyerek görüşlerini bildirdi.

Bu konu üzerinde kesin çözüm yolları üretmek gerektiğini söyleyen Subay, "Neyse ki; bu konu ile ilgili geçici bir çözüm ürettiler. Ama ilerleyen zamanlar da kesin çözümlere ihtiyacımız var. Kış aylarında aynı problemlerle karşılaşıyoruz. Deniz suyunun ve yağmur suyunun kanalizasyonlara dolması ciddi bir sıkıntı yaratıyor. Bu yüzden kesin çözümlere ihtiyacımız var. Çeşmenin pompa istasyonları yetmiyor. Bu istasyonları yer altına almadığımız sürece bu sorunla karşılaşırız" diye konuştu.

İlçede yol yapılanmalarının ayrı bir problem olduğunu söyleyen Kent Konseyi Başkanı Hakan Kerman, "Diğer problemimiz de yol yapılandırmaları. Özellikle Çiftlik yolu çok tehlikeli bir yol. Çiftlik yolunu büyük emek vererek yapan Fatih Taylan, o yolda can verdi. Çok değerli bir arkadaşımızdı. Allah rahmet eylesin. Ailesine Çeşme Kent Konseyi olarak başsağlığı diliyoruz. Yeniden yol yapılandırmasına ihtiyacımız var. En azından geçici çözüm olarak hız kesiciler konula bilir. Su kesintisi de ciddi bir problem. Su sisteminde İZSU ya geçtiğimizden beri kesinti problemi yaşıyoruz. Biz Kent Konseyi olarak çözüm üretmek adına elimizden geleni yapacağız. Gündemimiz bayram öncesi ve sonrası problemlerimizdi. Anladığım kadarıyla hepimizin mutlu olduğumuz, olmadığımız şeyler var. Önümüz de Kurban Bayramı var. Bu kadar yoğun olmasa da yine kalabalık olacaktır. Arkadaşlar bir ay önce ilk toplantımızı yaptık. Meclislerimizi oluşturduk. Yasa gereği dört tane meclisimiz var. Belki beşinci meclisimizi ilave edeceğiz. Bu Mahalle Meclisi adı altında olacaktır" diyerek sözlerini tamamladı.

Çeşme Kent Konseyi'nde yapılan oylama sonucunda, Semra Çetinsoy'u Engelli Meclisi başkanlığına getirildi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ramazan Bayramı Çeşme Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title