Haberler

Çeşme'de Ygs Protestosu

İzmir'in Çeşme İlçesi'nde, YGS'deki şifreleme skandalı lise öğrencileri tarafından protesto edildi.

İzmir'in Çeşme İlçesi'nde, YGS'deki şifreleme skandalı lise öğrencileri tarafından protesto edildi.

Sınavı iptal edilmesini isteyen öğrenciler, Çeşme Yağhane Meydanı'nda toplandıktan sonra skandalı protesto eden çeşitli sloganlar atarak İnkılap Caddesi'nden Çeşme Belediyesi önündeki Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Burada Devrimci Liseliler (DEV-LİS) adına yapılan açıklamada şöyle denildi:

"KPSS skandalından sonra YGS skandalı. Bundan sonra yapılacak bütün sınavlarda şaibe olmayacağının garantisini bize veremiyorlar. Paranız yoksa, cemaatle bağlantınız yoksa, cemaatin dershanelerine devam etmiyorsanız, okullarına gitmiyorsanız sınavı kazanmanız artık çok zor. Sınav sorularını satarak, şifreleri dağıtarak önümüzü kesmeye çalışıyorlar. Alenen ve hiç sıkılmadan, sorularla birlikte geleceğimizi çalıp, bizden rahat uyumamızı istiyorlar. Kendilerine güvenmemizi isteyenlerin geçmişi, onlara güvenmemizi etkileyecek kadar üçkağıt ve yolsuzluklarla dolu. DEV-LİS herkesi Tunuslular, Suriyeliler ve Mısırlılar kadar cesur olmaya, haklarını aramaya çağırıyor. Sınav iptal edilmelidir. Artık yeter, okul, etüt, dershane üçgeninde çürüttüğünüz hayatlarımızı geri istiyoruz ve isyan ediyoruz. "

Polisin müdahale etmediği eylem öğrencilerin tekrar Yağhaneler Meydanı'na yürüyüşüyle sona erdi. Yürüyüş sırasında 'Sınavlara inat, yaşasın hayat', 'Nükleer öldürür, sınavlar süründürür', 'Demokratik lise, sınavsız üniversite', 'Sınavlar kalksın, yaşama zaman kalsın', 'Liseler bizimle özgürleşecek', 'Ne istiyoruz, özgürlük. Ne zaman, hemen şimdi', 'Vermeyecekler, alacağız', 'Ne kışla, ne tekke, demokratik lise' sloganlarını attı. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title