Haberler

Çeşme'de Yatla 51 Suriyeli Kaçak Yakalandı

İZMİR'in Çeşme ilçesinden yatla yasa dışı yollardan İtalya'ya gitmeye çalıştıkları belirlenen yabancı uyruklu 51 kaçak, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı.

İZMİR'in Çeşme ilçesinden yatla yasa dışı yollardan İtalya'ya gitmeye çalıştıkları belirlenen yabancı uyruklu 51 kaçak, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Yatı kullanan biri Rus diğeri Belarus uyruklu 2 kişi ise gözaltına alındı.

Çeşme Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, bugün saat 05.00 sıralarında, Çiftlik Mahallesi, Karaabdullah Burnu açıklarında, şüphe üzerine 'Lara 09' adlı bir yatı durdurdu. Yatta çok sayıda kaçak olduğu tespit edildi. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriyeli 51 kaçağı, Sahil Güvenlik botuna alan görevliler, yatı ise yedeğine bağlayarak Çeşme İskelesi'ne getirdi.

Yatı kullanan biri Rus, diğeri ise Belarus uyruklu 2 kişi insan kaçakçılığı şüphesi ile gözaltına aldı. Kaçaklar, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarının karşılanmasının ardından işlemleri için Çeşme İlçe Jandarma Komutanlığı'na sevk edildi. Kaçakları taşıyan 'Lara 09" adlı Türk bayraklı yatın, Çeşme Marina'dan 15 Ekim tarihinde çıkış yaptığı belirlendi. Yatın Çeşme Marina'daki kayıtlarını inceleyen Sahil Güvenlik yetkilileri, sahibine ulaşmak için harekete geçti.

El konulup, Çeşme Marina'ya bağlanan yatta yapılan aramada çok sayıda içme suyu ve yiyecek malzemesi bulundu. Yatın yakıt deposunun ve yedek yakıt depolarının da dolu olduğu tespit edildi. Kaçakların ifadelerinden yasa dışı yollardan İtalya'ya gitmeye çalıştıkları belirlendi.

Çeşme İlçe Jandarma Komutanlığı'nda kimlik tespit çalışmaları devam eden kaçakların işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edileceği bildirildi. İnsan kaçakçısı oldukları ileri sürülen yatı kullanan yabancı uyruklu 2 kişinin ise işlemlerinin ardından adliye sevk edilecekleri bildirildi.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Belarus İtalya İzmir Çeşme Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title