Haberler

Çeşme'de 'Balkan Türklerinin Değişmeyen Kaderi: Göç, İskan ve Mübadele' Paneli

Gazi Üniversitesi Stratejik Araştırma Merkezi Müdürü Prof

Gazi Üniversitesi Stratejik Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr Yusuf Halaçoğlu, 'Türkiye Cumhuriyeti'nin o müzede (Anadolu Medeniyetleri Müzesi) yer almamasını istiyorsak bu ülkede yaşayan herkesin duyarlı ve hassas olması gerekir' dedi.

Çeşme Rumeli Mübadilleri Derneği tarafından Çakabey Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Balkan Türklerinin Değişmeyen Kaderi: Göç, İskan ve Mübadele' isimli panelde konuşan Prof. Dr. Halaçoğlu, Türkiye'de tarih okunmadığını belirtti. Halaçoğlu, birlik ve beraberliğin önemini vurgulayarak 'Bu ülke, bir daha kaybedilip de kazanılacak bir ülke değil. Osmanlı İmparatorluğu nerelere, hangi sınırlara varıyordu hepimiz biliyoruz. Şimdi ne kadar kaldı? Milletler parçalanmaz, bölünmez diye bir kaide yok. Anadolu Medeniyetleri Müzesine giderseniz kaç devletin ve milletin yok olduğunu görürsünüz. Orası bir örnektir. Türkiye Cumhuriyeti'nin o müzede yer almamasını istiyorsak bu ülkede yaşayan herkesin duyarlı ve hassas olması gerekir' diye konuştu.

'Muhteşem Yüzyıl' adlı televizyon dizisini ne eleştiren Halaçoğlu, şöyle dedi:

'Kanuni Sultan Süleyman'ı ne hale düşürdüklerini hepimiz gördük. Havai fişek ile Kanuni dönemi kutlanır mı? Bu kadar cahil olunur mu? Padişahın karşısında duran bütün insanların kavukları çıkık vaziyette. Bunlar sanki padişahın asker arkadaşı. Kavuk dediğiniz şapka kişinin rütbesini gösterir. Yani şimdi bir asker şapkasız bir törene katılabilir mi? ya da bir politikacı ceketi olmadan mecliste gezebilir mi? O insanın rütbesinin ne olduğunu anlatması için o kavuklar giyilir. Ayrıca Kanuni gibi bir adam babasını unutacak cenazesini kaldırmayacak gidecek haremle uğraşacak. Ayıptır. Böyle saçmalık olur mu? İzlemeyin. Bu diziyi izlemeyin.' Bosna Hersek İzmir Fahri Konsolosu Kemal Baysak da batı dünyasının 200 yıldır Türkiye'yi parçalama projesini gerçekleştirmek istediğini savundu. 'Balkanlardan, Kuzey Afrika'dan, Arap yarımadasından başlayarak Türkiye'yi parçalamak istediler' diyen Baysak şöyle konuştu: 'Bu politikayı hala devam ettiriyorlar. Avrupa Birliği'nin 2005 yılında yayınladığı ilerleme raporunda Türk halkının mozaiğini azınlıklar olarak gösteriyorlar. Türkiye'deki Boşnakları azınlık olarak gösteriyorlar. Çerkezleri, Kürtleri, Lazları azınlıklar olarak gösteriyorlar. Bu Avrupa'nın Türkiye'yi parçalama projelerinin bir tanesidir. Biz Balkanlardan göç edenler anayurda geldik. Biz burada azınlık değiliz. Biz bu ülkenin asıl vatandaşlarıyız. Bizler 'Ne Mutlu Türküm' diyen insanlarız.' (DHG-HLL-ZBD) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title